«Ο ΣΥΡΙΖΑ είναι εγγύηση σταθερότητας ,θα έχουμε κυβέρνηση τετραετίας με προοδευτική κατεύθυνση, δεν επαναπαυόμαστε διεκδικούμε και την τελευταία ψήφο», διεμήνυσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης.

Μιλώντας στα «Παραπολιτικά 90,1», ο κ. Παπαδημούλης επισήμανε χαρακτηριστικά: «Δεν θα επιδιώξουμε κυβέρνηση Συριζαίων, αλλά θα έχουμε μαζί πρόσωπα και από άλλους χώρους που δεν θα αποτελούν παλιό φθαρμένο πολιτικό προσωπικό». Και συμπλήρωσε: «Είναι τόσο ψηλή η πίεση για να μπούμε σε τροχιά ανάκαμψης που τα μικρά κόμματα δεν θα αρνηθούν να αναλάβουν την ευθύνη να συμμετάσχουν σε Κυβέρνηση».

Ο κ. Παπαδημούλης τόνισε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ «παραμένει αριστερό κόμμα μετά τη διάσπαση», αλλά «είναι πιο ώριμο γειωμένο και προσγειωμένο και με συνοχή και αυτό είναι συγκριτικό πλεονέκτημα, έναντι της ΝΔ».

Όσον αφορά το μεταναστευτικό, ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ υποστήριξε ότι το κόμμα του είναι καλύτερο για την αντιμετώπιση του προβλήματος, σημειώνοντας πως «ακόμη και ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ χαστούκισε την ρητορική της ΝΔ για το ζήτημα».