Η συζήτηση πρέπει να στραφεί στην επόμενη μέρα, σημείωσε ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρης Παπαδημούλης, αλλά και στο τι στόχους πρέπει να πετύχει η χώρα ώστε τα δύσκολα περιθώρια του μνημονίου να αντιμετωπιστούν με τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Μιλώντας στο Mega, επανάλαβε ότι ζήτημα είναι το ποιος θα μπορεί να πετύχει την καλύτερη μείωση του χρέους, ενώ έκανε λόγο για «ψεύτικο συναινετικό πρόσωπο» του κ. Μεϊμαράκη λέγοντας μάλιστα ότι αν εξαιρέσει κανείς την αλλαγή αρχηγού και ύφους, «τίποτα άλλο δεν έχει αλλάξει στη ΝΔ».

Ο κ. Παπαδημούλης σημείωσε ότι η αίσθησή του είναι πως τίποτα δεν έχει κριθεί και ο ΣΥΡΙΖΑ διεκδικεί μέχρι και την τελευταία ψήφο, ενώ εκτίμησε ότι δεν θα δικαιωθεί στην κάλπη η Λαϊκή Ενότητα.

Σχετικά με το ενδεχόμενο να μην επιτευχθεί ο στόχος της αυτοδυναμίας, σημείωσε ότι «θα κάνουμε ο, τι προβλέπει το Σύνταγμα, θα ακούσουμε τη λαϊκή εντολή, θα τη σεβαστούμε και ο εντολοδόχος πρωθυπουργός που θα είναι ο Τσίπρας αν ο ΣΥΡΙΖΑ κερδίσει τις εκλογές θα συζητήσει με όσα κόμματα είναι διατεθειμένα να στηρίξουν, να ανεχθούν ή να μετάσχουν σε μια κυβέρνηση με πρωθυπουργό τον Τσίπρα και κορμό τον ΣΥΡΙΖΑ και την πολιτική του και το πρόγραμμά του».

Αποκλείεται, ωστόσο, σύμφωνα με τον ίδιο, η συνεργασία με τη ΝΔ καθώς εκτός από πολιτικούς και προγραμματικούς λόγους θα είναι η πιο «ασταθής κυβέρνηση» που μπορεί να φτιαχτεί στη χώρα.