Αμείωτη συνεχίζεται η κόντρα κορυφής Γιώργου Παπανδρέου – Αντώνη Σαμαρά για το μεσοπρόθεσμο, μία ημέρα μετά από την ψήφισή του εφαρμοστικού νόμου από τη Βουλή και το μισό «ναι» της ΝΔ, με τον πρωθυπουργό να λέει στη συνεδρίαση της Σοσιαλιστικής διεθνούς ότι το ΠΑΣΟΚ έπραξε το πατριωτικό του καθήκον και τον πρόεδρο της ΝΔ να δηλώνει στη Real News, που κυκλοφορεί εκτάκτως αύριο,  ότι το πρόγραμμα αυτό δεν βγαίνει.

«Και το καλύτερο Πρόγραμμα Δημοσιονομικής Προσαρμογής, όταν δεν το αντέχει η κοινωνία, δεν έχει ελπίδες. Έχουμε, λοιπόν, μια κατάσταση, όπου την πολιτική που εφαρμόζεται δεν την αντέχει η οικονομία -το δείχνουν όλοι οι αριθμοί- και δεν την αντέχει ούτε η κοινωνία – το δείχνουν οι εικόνες από την Ελλάδα που κάνουν τον γύρο του κόσμου.

Όλοι ανησυχούν ακόμα και για χειρότερα. Και όλοι αντιλαμβάνονται ότι χρειάζονται τρία πράγματα: εναλλακτικό σχέδιο (plan B), μια άλλη κυβέρνηση με αξιοπιστία να το εφαρμόσει και μια ομαλή μετάβαση, από το αρχικό σχέδιο που απέτυχε, στο εναλλακτικό σχέδιο. Η Νέα Δημοκρατία παρέχει και τα τρία» δηλώνει ο κ. Σαμαράς στην Real News που κυκλοφορεί αύριο.

Ο Αντώνης Σαμαράς δηλώνει στη Real News ότι το ΠΑΣΟΚ δεν μπορεί να κυβερνήσει και ότι καταφεύγει σε επικοινωνιακούς ελιγμούς με πρόταση για δημοψήφισμα. Μόνη λύση οι εκλογές τονίζει ο πρόεδρος της ΝΔ.
«Το «σύνδρομο της Αντουανέτας» είναι αυτό ακριβώς: φωνάζει ο λαός για ψωμί κι εσύ να του μιλάς για… παντεσπάνι.

Αν το θέλουν τόσο πολύ, ας κάνουν το καλύτερο «δημοψήφισμα»: ας κάνουν εκλογές! Γιατί, όσο «ανεβάζουν» επικοινωνιακά τον σχεδιασμό για δημοψήφισμα, τόσο θα ανεβαίνει μέσα στην κοινωνία το αίτημα των εκλογών» τονίζει χαρακτηριστικά.

Ο Αντώνης Σαμαράς ξεκαθαρίζει ότι αν η κυβέρνηση δεν αλλάξει πολιτική, η ΝΔ δεν θα καταψηφίσει τη νέα δανειακή σύμβαση και υπογραμμίζει «το είπαμε ήδη. Αν δεν αλλάξει η οικονομική πολιτική, δηλαδή η πολιτική της ασφυξίας, κι αν δεν δοθεί στην οικονομία μας η δυνατότητα να ανακάμψει, εμείς θα την καταψηφίσουμε»