Σε όλες τις προηγούμενες εκλογικές μάχες που έχουν δοθεί για την κατάληψη του πρωθυπουργικού θώκου της Ελλάδας και σε όλα τα ντιμπέιτ που τις έχουν συνοδεύσει, δεν ήταν λίγες οι φορές που είδαν το φως της δημοσιότητας «παράπονα» από πλευράς των πολιτικών αρχηγών, οι οποίοι υποστήριζαν ότι δεν τους δίνεται η ευκαιρία για μια εποικοδομητική αντιπαράθεση εφόσον δεν μπορούσαν να απευθύνουν ερωτήσεις ο ένας στον άλλον.
Κι ενώ αυτή τη φορά στον έβδομο θεματικό κύκλο, δόθηκε η δυνατότητα όχι μόνο για τοποθετήσεις αρχηγών αλλά και για να απευθύνουν ερωτήσεις σε πολιτικούς τους αντιπάλους φαίνεται πως κανείς δεν άδραξε την ευκαιρία.
Συγκεκριμένα ο πρώην πρωθυπουργός, κ. Αλέξης Τσίπρας απευθύνθηκε στον κ. Μειμαράκη ζητώντας του να διευκρινίσει πόθεν προκύπτουν οι προεκλογικοί ισχυρισμοί του αναφορικά με το ότι η κυβέρνησή ΣΥΡΙΖΑ χρέωσε την χώρα κατά 90 δισ. ευρώ, στην ερώτησή του τοποθετήθηκε τονίζοντας πως η ΝΔ ψεύδεται.
Συγκεκριμένα ο κ. Τσίπρας ανέφερε πως «ο κ. Μεϊμαράκης λέει ψέματα ότι χρεώσαμε τη χώρα. Η χρηματοδότηση δεν επιβαρύνει το χρέος. Επιβαρύνει τα τοκοχρεολύσια που εσείς μας χρεώσατε τόσα χρόνια. Η αναδιάρθρωση του χρέους είναι μια πραγματικότητα, υπάρχει στην απόφαση του Eurogroup και στην έκθεση του ΔΝΤ και στην απόφαση Ντράγκι και ετοιμαζόμαστε για αυτό την ώρα που εσείς λέτε πως δεν υπάρχει. Ας κρίνει ο λαός».
Ο Β. Μεϊμαράκης, με τη σειρά του, απάντησε στον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξη Τσίπρα τονίζοντας πως «Έχω σπουδάσει πολιτικές επιστήμες και ξέρω οικονομικά. Φεσώσατε τη χώρα 25 δις από το δημοψήφισμα. Όσο πιο μεγάλο δάνειο πάρεις, τόσο πιο επώδυνα μέτρα θα φέρεις. Κάνετε κριτική γιατί στα 40 χρόνια πήγε στα 300 δις. 86 δις φέρατε εσείς σε επτά μήνες για να μας πάτε σε ένα χωρίς ουσία δημοψήφισμα. Θα ήθελα, επίσης να πω, πως κάποιος αρχηγός που καταδικάστηκε και άλλη φορά με τον Αντρίκο και τα cds. Γιατί δεν μας τα λέει τώρα έξι χρόνια μετά. Επειδή μένει εκτός Βουλής έχει παλαβώσει (εννοώντας τον Καμμένο).
Τονίζοντας κι όχι ρωτώντας τοποθετήθηκε και ο Π. ΛΑφαζάνης στον πρώην σύντροφο του Αλέξη Τσίπρα αναφέροντας χαρακτηριστικά πως «στις 5/6/2015 αυτή η κυβέρνηση είπε ο Αλέξης αυτή η Βουλή δεν μπορεί να υπογράψει μνημόνιο. Και το υπέγραψε και τώρα κατηγορούν εμάς που είμαστε συνεπείς. Ο κ. Μεϊμαράκης λέει στο Bloomberg ότι ο Τσίπρας δεν μπορεί να είναι εγγυητής της ενιαίας ευρωζώνης. Και τώρα ψάχνουμε τον καλύτερο εγγυητή της ενιαίας ευρωζώνης που βλάπτει την Ελλάδα και την Ευρώπη όλη».
Από πλευράς του ο επικεφαλής του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης τοποθετήθηκε με τη σειρά του όχι ρωτώντας αλλά υπογραμμίζοντας τις ανακρίβειες που άκουσε απόψε.
Όπως χαρακτηριστικά είπε : «άκουσα πολλές ανακρίβειες απόψε. Θα προσπαθήσω να διορθώσω μερικές. Άκουσα την κ. Γεννηματά να λέει πως όλα τα κόμματα χρωστούν. Τα χρεοκοπημένα κόμματα είναι η ΝΔ, το ΠΑΣΟΚ και ο ΣΥΡΙΖΑ.Το Ποτάμι δεν χρωστάει ούτε ευρώ πουθενά και σε κανέναν τραπεζίτη. Δεν χρωστάει γιατί δεν έχει γραφεία ρουσφετιού. Δεν έχουμε γραφεία, δεν έχουμε έξοδα, δεν χρωστάμε. Το ερώτημα μας προς τον κ. Μεϊμαράκη και τον κ. Τσίπρα, ως δίδυμο εξουσίας, είναι με το ποιους θα κυβερνήσουν».
Με έντονο τρόπο απευθύνθηκε χωρίς να ρωτήσει και ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ, Πάνος Καμμένος στον πρόεδρο της ΝΔ, τονίζοντας πως «υπερασπίζεστε το ΠΑΣΟΚ κ. Μεϊμαράκη και είστε υπόδικος. Συνεχίζετε την πολιτική Σαμαρά. Δεν έχετε κανένα αθωωτικό χαρτί (“έχω” λέει ο κ. Μεϊμαράκης). Σας έλεγαν μπροστάντζα για τα υποβρύχια, ότι τα αρπάξατε. Να έρθει διαφάνεια στη χώρα αυτό ζητάμε».
Ερώτηση δεν απήυθυνε ούτε ο Γενικός Γραμματέας του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος, αφού αρκέστηκε στον να αρκέστηκε πως: «Ο ελληνικός λαός τα δοκίμασε όλα και τα είδε όλα. Έχουν κυβερνήσει όλοι όσοι είναι εδώ, έχουν ψηφίσει μνημόνια. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί ότι υπάρχει μια άλλη λύση. Η δική μας. Σκεφτείτε, γιατί ενώ υπάρχουν χιλιάδες άνεργοι εργάτες και ανάγκη για υποδομές, δεν απασχολούνται; Θα μπορούσαμε να είχαμε κρατικές παραγωγικές μονάδες όπως στην ενέργεια. Ο λαός πρέπει να σκεφτεί ότι υπάρχει μια άλλη λύση και είναι αυτή που προτείνει το ΚΚΕ»
Τέλος και η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, κ Φώφη Γεννηματά, προτίμησε να σχολιάσει την αντιπαράθεση Μεϊμαράκη – Καμμένου λέγοντας ότι είναι στείρα και δεν αφορά την ελληνική οικογένεια. «Η ελληνική οικογένεια περνάει μέσα από την συνεννόηση, το σεβασμό και τη δημιουργική δουλεία. Έχουμε υποχρέωση απέναντι στον λαό να συνεχίσουμε. Σας καλώ να δεσμευτούμε ότι θα εξασφαλίσουμε μια κυβέρνηση σταθερή και αποτελεσματική για τα επόμενα χρόνια. Σας καλώ να δεσμευτείτε όλοι, έχουμε ευθύνη και υποχρέωση να το πράξουμε. Πρέπει να καταργήσουμε το μπόνους των πενήντα εδρών» δήλωσε.