«Από δω και πέρα ότι φέρνει το ΠΑΣΟΚ δεν θα το στηρίξουμε. Γιατί δεν κάνει και πρέπει να φύγει», ξεκαθάρισε με την φράση αυτή τη μελλοντική στάση του απέναντι στα νομοθετήματα της κυβέρνησης ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γ. Καρατζαφέρης, ο οποίος ταυτόχρονα καταλόγισε και στη ΝΔ ευθύνες, τόσο για την κατάσταση στην οποία οδηγήθηκε η χώρα όσο και τη σημερινή της θέση στο πολιτικό σκηνικό της χώρας. Επανέλαβε, επίσης, την ανάγκη για εθνική συνεννόηση ζητώντας συγκρότηση οικουμενικής κυβέρνησης.

«Είναι σαν δύο δολοφόνοι πάνω από το πτώμα να μαλώνουν για το ποιος φόνεψε περισσότερο», είπε χαρακτηριστικά και έψεξε τον κ. Σαμαρά γιατί αποκάλυψε τη στάση του στη Βουλή αντί να μπλοφάρει και να προκληθούν εκλογές. Ρώτησε, μάλιστα, προς την ΝΔ «αφού το μείζον είναι να πέσει το ΠΑΣΟΚ, και η μακροημέρευση αυτής της κυβέρνησης δεν ωφελεί τον τόπο, γιατί μία ψηφίζετε και μία όχι τα νομοσχέδιά του;».

Ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ δήλωσε, πως θεωρεί δεδομένη την αποτυχία του ΠΑΣΟΚ να εφαρμόσει το Μνημόνιο, και ως εκ τούτου δεν προσφέρει πλέον τα εχέγγυα για την εφαρμογή του Μεσοπρόθεσμου, γι αυτό «θα λέμε όχι σε όλα ότι φέρνει πλέον το ΠΑΣΟΚ» και αιτιολόγησε: «Δεν θέλουμε να αλλάξει ο Μανωλιός».

«Να πούμε στο λαό να δώσει την εντολή που σας την ψιθυρίζει στο αυτί και δεν την ακούτε. Πάμε σε οικουμενική κυβέρνηση», είπε ο κ. Καρατζαφέρης.

Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Αθήνα, καταλόγισε ανικανότητα στην κυβέρνηση να συλλάβει τα 200 αυτά άτομα, όπως είπε, που καίνε και ξανακαίνε την Αθήνα αλλά και στην προηγούμενη για τον ίδιο λόγο. Διερωτήθηκε μάλιστα: «Αυτοί οι δύο που δεν μπορούν να πιάσουν διακόσια άτομα, θα σώσουν την Ελλάδα;» και συμπερασματικά είπε: «Όχι είναι ανίκανοι. Το αποδεικνύουν κάθε μέρα».