«Μέσα σε μια βδομάδα έκλεισε η συμφωνία, που δεν έκλεινε μέσα σε έξι μήνες . Δεν ήταν αυτό το πράγμα φυσιολογικό», ανέφερε ο βουλευτής του Ποταμιού Χάρης Θεοχάρης και πρόσθεσε ότι δεν μπορεί να αποκλείσει στο σχέδιο Β να ήταν τελικά το βασικό σχέδιο.

«Δεν μπορεί να μην αναρωτηθεί για μένα ένας καλόπιστος πολίτης , μήπως τελικά αυτό που είδαμε έξι μήνες , ήταν η προσπάθεια να βγει αυτό το πλάνο κι αυτό το σχέδιο, η οποία αποτυχημένη ούσα, μετά το δημοψήφισμα για τους οποιαδήποτε λόγους, γιατί οι μεγάλες δυνάμεις μας στριμώξανε, γιατί οι Ρώσοι, που μπορούσαν να μας βοηθήσουν , δεν μας βοήθησαν, δεν θα κρίνω εγώ για ποιούς λόγους, μας ανάγκασε, να συρθούμε τελικά σε μια συμφωνία, που δεν είχε τελικά ποτέ σκοπό, η κυβέρνηση αυτή να κάνει και ως εκ τούτου, γι’ αυτό και να είναι πέντε με έξι φορές χειρότερη , από τη συμφωνία στην οποία θα μπορούσε να καταλήξει η προηγούμενη κυβέρνηση», ανέφερε μιλώντας στο ΒΗΜΑfm.

Όπως είπε: «Εδώ δημιουργείται πολιτικό ζήτημα. Κι εγώ με την ίδια λογική, θα μπορούσα να αναρωτηθώ, μήπως αυτό ήταν το σχέδιο Α, μήπως αυτό εξηγεί όλες αυτές τις καθυστερήσεις , τις αλλαγές, ομάδες Α, Β; Δηλαδή, κάναμε μια προσπάθεια να τους κρατήσουμε μακριά, προσπαθώντας να φτιάξουμε αυτό το πλάνο, για να πάμε εκεί και τελικά όταν απέτυχε, αποδεχτήκαμε τα πάντα;

Γιατί, μέσα σε μια βδομάδα έκλεισε η συμφωνία, που δεν έκλεινε μέσα σε έξι μήνες. Δεν ήταν αυτό το πράγμα φυσιολογικό».