Την κατηγορηματική άρνησή του να ψηφίσει όχι μόνο το Μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, αλλά και οτιδήποτε φέρνει στη Βουλή η παρούσα κυβέρνηση τόνισε σήμερα ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ, Γιώργος Καρατζαφέρης, ο οποίος επιτέθηκε στην κυβέρνηση χαρακτηρίζοντάς την «ασύνδετη και αναιμική» και υποστηρίζοντας ότι από μόνη της δεν μπορεί να προχωρήσει τα μεγάλα θέματα.

Ο κ. Καρατζαφέρης, σύμφωνα με στενούς του συνεργάτες, επιμένει στην ανάγκη δημιουργίας οικουμενικής κυβέρνησης, και θεωρεί ότι δεν γίνεται ένα κόμμα να τα βγάλει πέρα υπό τις σημερινές συνθήκες. Παράλληλα χρεώνει στον πρόεδρο της ΝΔ Αντώνη Σαμαρά, διαχωρίζοντάς τον από τη Νέα Δημοκρατία, την αποτυχία δημιουργίας κυβέρνησης συνεργασίας την περασμένη εβδομάδα.

Ο κ. Καρατζαφέρης είχε αναφέρει στο πρόσφατο παρελθόν ότι δεν επιθυμεί να μπει στην ουσία του Μεσοπρόθεσμου προγράμματος, από την στιγμή που διαφωνεί με τα πρόσωπα που θα κληθούν να το υλοποιήσουν.

Σε ότι αφορά την αλλαγή στο υπουργείο Οικονομικών και την τοποθέτηση του Ευάγγελου Βενιζέλου στη θέση του Γιώργου Παπακωνσταντίνου, ο κ. Καρατζαφέρης έλεγε σε συνεργάτες του ότι «ένας μόνον κούκος δεν φέρνει την άνοιξη» και, χρησιμοποιώντας παράδειγμα από τον χώρο του ποδοσφαίρου, πρόσθετε χαρακτηριστικά: «Και ο Σισέ είναι μεγάλος παίκτης αλλά αν δεν τραβάει η ομάδα τι να το κάνεις;»

Ο ΛΑΟΣ, εξάλλου, σχολιάζοντας την ανακοίνωση του Γιούρογκρουπ υποστήριξε ότι η ανάγνωση της συγκεκριμένης ανακοίνωσης από αυτούς που γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα δείχνει ότι «η Ευρώπη μέχρι τώρα αναζητούσε τρόπους να σώσει την Ελλάδα, αλλά τώρα τελευταία αναζητά τρόπους πώς να σωθεί η ίδια».