Η συντριπτική πλειοψηφία των στελεχών των οργάνων των ΑΝ.ΕΛ. και οι πολιτευτές του κόμματος από την Κ. Μακεδονία σημειώνει σε δήλωση – απόφαση της πως «με πλήρη επίγνωση της μεγάλης ευθύνης που ανέλαβε ο Πάνος Καμμένος μαζί με την κοινοβουλευτική ομάδα και την εκτελεστική επιτροπή των Ανεξάρτητων Ελλήνων, στηρίζουμε την ομόφωνη απόφαση με σκοπό να παραμείνει η Ελλάδα όρθια».

Οι 87 υπογραφές προέρχονται από όλα τα μέλη του Εθνικού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας των ΑΝΕΛ (19) και όλους όσους ήταν υποψήφιοι βουλευτές Α’ Θεσσαλονίκης (15) και Β’ Θεσσαλονίκης (12), Χαλκιδικής (5), Πιερίας (4), Πέλλας (3), από έναν υποψήφιο ευρωβουλευτή και μια υποψήφια περιφερειακή σύμβουλο, από στελέχη των οργανώσεων νεολαίας (5), καθώς και από μέλη των συντονιστικών επιτροπών των νομών Θεσσαλονίκης (11 από τα 13 μέλη της), Χαλκιδικής (5 από τα 7 μέλη) και Πιερίας (6 από τα 9 μέλη).

Τα στελέχη των ΑΝΕΛ τονίζουν ότι «η χθεσινή αναδίπλωση αποτελεί αναγκαίο ελιγμό απέναντι σε ένα κατεστημένο που δεν διστάζει να θέσει και κίνδυνο την ακεραιότητα της Ελλάδας και ολόκληρης της Ευρώπης, φτάνει να επιβάλλει καταστροφικές πολιτικές τους λαούς»,

«Είναι φανερό ότι η αναδίπλωση της κυβέρνησης δεν είναι παράδοση» υπογραμμίζουν τα στελέχη των ΑΝΕΛ και προσθέτουν: «Σκοπός μας είναι να συνεχίσουμε την προσπάθειά μας χωρίς να ζημιωθεί η χώρα, με τελικό στόχο να απελευθερωθούμε οριστικά από την επιβολή των καταστροφικών πολιτικών που εφαρμόστηκαν επί πέντε χρόνια σε βάρος του ελληνικού λαού».

«Ολόκληρος ο πλανήτης στρέφει τώρα τα βλέμματα του πάνω μας και αυτό αποτελεί μια κατάκτηση της ελληνικής κυβέρνησης» συνεχίζει η ανακοίνωση και καταλήγει: «Μας πλήγωσαν, αλλά δεν μας νίκησαν. Ο αγώνας μας συνεχίζεται».