Τηλεφωνική επικοινωνία με τον Αλέξη Τσίπρα είχε η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Φώφη Γεννηματά ώστε να ενημερωθεί για την πορεία των διαπραγματεύσεων στις Βρυξέλλες.

Κύκλοι του ΠΑΣΟΚ σημειώνουν ότι η κα Γεννηματά τόνισε στον κ. Τσίπρα ότι είναι διατεθειμένη να ταξιδέψει στις Βρυξέλλες εφόσον διεξαχθεί τελικά η Σύνοδος Κορυφής.

Παράλληλα, πηγές από τη Χαριλάου Τρικούπη αναφέρουν ότι ο κ. Τσίπρας και η κα Γεννηματά υπογράμμισαν τη σημασία του συναινετικού μηνύματος που εξέπεμψε η μεταμεσονύχτια ψηφοφορία για την επίτευξη μίας συμφωνίας αρχικά σε επίπεδο Eurogroup.

Συνεργάτες της προέδρου του ΠΑΣΟΚ τονίζουν ότι «σε αυτές τις κρίσιμες στιγμές για την Ελλάδα, δεν έχουν θέση οι διαφωνίες και οι αντιπαλότητες. Σημασία έχει, όπως τόνισε και χθες στην ομιλία της στο Κοινοβούλιο η Φώφη Γεννηματά, το αποτέλεσμα, που δεν μπορεί να είναι τίποτα άλλο, παρά η συμφωνία».

Τέλος, όπως σημειώνουν στη Χαριλάου Τρικούπη, ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας αποδέχτηκε ότι οι Σοσιαλιστές και Σοσιαλδημοκράτες της Ευρώπης βοήθησαν και βοηθούν την Ελλάδα καθοριστικά, σε αυτή τη δύσκολη στιγμή.