«Έχει γίνει φανερό ότι εντός Ελλάδας κανείς δεν αμφισβητεί τις προθέσεις, τους σχεδιασμούς και την ειλικρίνεια αυτής της κυβέρνησης», διαμήνυσε ο Πάνος Σκουρλέτης, μιλώντας στο Mega.

Ο υπουργός Εργασίας, παραδέχτηκε ότι στη νέα συμφωνία που θα φέρει η κυβέρνηση «θα υπάρχουν σκληρά μέτρα, αλλά θα υπάρχει και μια συμφωνία σε σχέση με το χρέος και ένα αναπτυξιακό πακέτο».

Ο ίδιος χαρακτήρισε «ιστορική» τη σημερινή μέρα, με την ομιλία του πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα, στο Ευρωκοινοβούλιο. «Σήμερα για πρώτη φορά μετά από δεκαετία η Ευρώπη συζητά για το παρόν και το μέλλον της», δήλωσε.

Στο πλατό του Mega βρίσκονταν και ο Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος κατηγόρησε την κυβέρνηση για το «τραγικό αδιέξοδο στο οποίο έχει περιέλθει η χώρα».

«Δεν περιμένω τίποτα άλλο από την κυβέρνηση εκτός από το να επιστρέψει πάσει θυσία με συμφωνία. Οποιοδήποτε άλλο ενδεχόμενο αποτελεί καταστροφή. Οτιδήποτε άλλο σημαίνει καταστροφή», υπογράμμισε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ.

Κατόπιν, ο κ. Μητσοτάκης περιέγραψε τα όσα συνέβησαν τις τελευταίες 10 μέρες: «Η χώρα τεχνικά χρεοκόπησε τις τελευταίες 10 μέρες, οι τράπεζες έκλεισαν, η χώρα παρέλυσε».

Ο κ. Μητσοτάκης παραδέχτηκε και αυτός ότι «η συμφωνία θα είναι πιο σκληρή, αλλά πρέπει να τη δεχτούμε», αποδίδοντας τις ευθύνες γι’ αυτό όμως στην κυβέρνηση. Ωστόσο, όπως είπε, η συμφωνία είναι απαραίτητη για να μη βγούμε από το ευρώ. «Δεν έχει νομιμοποίηση η κυβέρνηση να κάνει τίποτα άλλο», όπως είπε.