«Η δύσκολη κατάσταση που βρίσκεται η χώρα και η κρίσιμη κατάσταση για την ίδια την κοινωνία απαιτεί από όλους, πολιτικές δυνάμεις και πολιτικά πρόσωπα, υπευθυνότητα και συστράτευση για την επίτευξη του στόχου και συστράτευση με την ηγεσία», δήλωσε ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Δεχόμενος ότι ασφαλώς «και χρειάζονται διορθώσεις και αντιμετώπιση λαθών» ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι «αυτό δεν μπορεί να αποτελεί άλλοθι προκειμένου να διευκολυνθούν αυτοί που σχεδιάζουν την νομή της παράταξης και της ίδιας της χώρας».

Ερωτηθείς αν «θα μιλήσει με ονόματα σήμερα», ο υφυπουργός Εργασίας είπε ότι «οι πολιτικές στάσεις του καθενός κρίνονται από το κατά πόσον εξυπηρετούν το μείζον και το μείζον σήμερα είναι να βγάλουμε τη χώρα από το αδιέξοδο με τις λιγότερες επιπτώσεις για την κοινωνία και τους ανθρώπους των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων».

Απαντώντας σε ερώτηση «αν οι βουλευτές υποκινούνται βάσει σχεδίου» ο κ. Κεγκέρογλου είπε ότι «κανείς σήμερα δεν πρέπει να ασχολείται με σεναριολογίες, αλλά πρέπει να ασχοληθούμε με την πραγματικότητα και πάνω σε αυτή να τοποθετηθούμε υπεύθυνα. Όλα στο φως».

Αποχωρώντας από τα «μικρόφωνα» και στην παρατήρηση ότι «εσείς ρίξατε λάσπη στους συναδέλφους σας», ο κ. Κεγκέρογλου απάντησε «σε κανέναν».