Την πεποίθησή του για την επίτευξη συμφωνίας απόψε εξέφρασε ο πρόεδρος του Ποταμιού, Σταύρος Θεοδωράκης στην εκπομπή ONLINE με τους δημοσιογράφους Όλγα Τρέμη και Νίκο Ευαγγελάτο, ενώ ανέφερε πως όλη η Ευρώπη έχει καταλάβει πως πρέπει η Ελλάδα να μείνει στην Ευρωζώνη.
«Νομίζω ότι σήμερα το βράδυ ή θα έχουμε μια συμφωνία ή δεν θα έχουμε. Από ότι κατάλαβα από τις μέχρι τώρα συζητήσεις που είχα με τον κ. Μοσκοβισί και ευρωπαίους ηγέτες, σήμερα τελειώνουν τα περιθώρια. Θα είναι μια μακρά νύχτα, έχει ξεκινήσει η συνάντηση του πρωθυπουργού με τους επικεφαλής των θεσμών που θα καθορίσει τις εξελίξεις».
Ερωτηθείς για την συνάντησή του με τον κύριο Μοσκοβισί και την αποτίμηση του κλίματος από πλευράς της Ευρώπης, ο κ. Θεοδωράκης ανέφερε πως «όλοι έχουν αποφασίσει πως η Ελλάδα πρέπει να μείνει στην Ευρωζώνη και να παρέχουν κάποια μέτρα αναπτυξιακά κι όχι υφεσιακά. Κανείς δεν μπορεί να ξέρει βέβαια πως θα αντιδράσει η ελληνική πλευρά και το ΔΝΤ, αλλά όλοι θέλουν την επίτευξη μιας συμφωνίας απόψε».
Όσον αφορά για στάση του κόμματος εάν προκύψει συμφωνία διευκρίνισε πως «έχουμε αρκετές διαφωνίες για τον τρόπο που διαπραγματεύτηκε η ελληνική κυβέρνηση και με κάποιες από τις προτάσεις που κατατέθηκαν προτάσεις, αλλά δεν είναι ώρα για απολογισμό. Θα είναι μια συμφωνία που θα ψηφίσει το Ποτάμι, δεν έχουμε άλλο χρόνο, δεν μπορεί η συζήτηση να συνεχίζεται επ’ άπειρο. Βέβαια όπως ανέφερα και στον κ. Μοσκοβισί, δεν μπορούν οι συμφωνίες να είναι μόνο φόροι οι οποίοι επιβαρύνουν τους Έλληνες με επιπλέον ασφαλιστικές εισφορές.Η απάντησή τους ήταν πως ίσως και να έχω δίκιο, αλλά εφόσον δεν έχουμε χρόνο πρέπει να πάμε σε συμφωνία και το επόμενο διάστημα θα έχουμε χρόνο εάν υπάρξουν προτάσεις από την ελληνική κυβέρνηση να την βελτιώσουμε».
Δεν παρέλειψε να αναφέρει βέβαια πως ο ΣΥΡΙΖΑ «δεν λέει κάτι διαφορετικό από ότι λέγανε τα προηγούμενα μνημόνια – προστατεύουμε τα δικά μας παιδιά, δεν περιορίζουμε κάποια σάπια υπουργεία που υπάρχουν – αλλά δεν είναι ώρα για τέτοια κουβέντα».
Επιπλέον ο επικεφαλής του Ποταμιού ανέφερε πως «ξαφνιάζει η στάση του ΔΝΤ, το οποίο θυμήθηκε ότι οι φορολογία είναι υφεσιακό μέτρα την ώρα που τα ίδια μέτρα υπήρχαν και στα προηγούμενα μνημόνια τα οποία και αυτό είχε υπογράψει. Υπάρχει υποκρισία από κάποιους θεσμούς της συντηρητικής Ευρώπης».
Κατά την γνώμη του πρέπει να υπογράψουμε και «μετά ας δώσουμε κάποιες εναλλακτικές για να κάνουμε προτάσεις που μπορούν να βελτιώσουν την κατάσταση, τα λεφτά που μπορεί να δώσει η Ευρώπη είναι αρκετά και είναι διατεθειμένη να τα δώσει».