Ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας συναντήθηκε σήμερα με τις ομοσπονδίες εργαζομένων των Σωμάτων Ασφαλείας.

Σε δηλώσεις που έκανε μετά από τη συνάντηση τόνισε πως διαπίστωσε συμφωνία απόψεων για την ανάγκη να υπάρξει μια σειρά από προτάσεις θεσμικής εξυγίανσης και εκδημοκρατισμού.

«Διαπιστώσαμε ότι βρισκόμαστε στην ίδια πλευρά της όχθης, διότι οι εργαζόμενοι στα σώματα ασφαλείας είναι κομμάτι του λαού μας που αγωνιά, διεκδικεί, αγωνίζεται για περισσότερη δημοκρατία, για λαϊκή κυριαρχία και για μια άλλη πολιτική, που δεν θα πλήττει τα εργασιακά δικαιώματα και δεν θα εξουθενώνει το λαό μας», επεσήμανε ο κ. Τσίπρας και προσέθεσε πως «αυτές τις δύσκολες μέρες, είναι πάρα πολύ σημαντικό το γεγονός ότι τα σώματα ασφαλείας δηλώνουν ότι είναι κομμάτι του λαού και με την πλευρά του λαού και όχι απέναντι».

Παράλληλα, με δικές του δηλώσεις, ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Αστυνομικών Υπαλλήλων είπε πως τα νέα κυβερνητικά οικονομικά μέτρα έχουν προκαλέσει σοκ στους ένστολους και οδηγούν τις υπηρεσίες των Σωμάτων Ασφαλείας στο να κατεβάσουν ρολά.

«Η μεγάλη μας αγωνία κι ο αγώνας μας είναι να μην παραδοθεί η ελληνική κοινωνία στις συμμορίες και στο έγκλημα. […] Θα πορευθούμε ως συνδικαλιστικό κίνημα μαζί με τους άλλους εργαζόμενους.» ήταν τα λεγόμενα του κ. Φωτόπουλου.

Ο Πρόεδρος της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Ενώσεων Προσωπικού Λιμενικού Σώματος, Γ. Δριβάκος δήλωσε με τη σειρά του πως οι περικοπές φθάνουν πλέον στον σκληρό πυρήνα των σωμάτων ασφαλείας και επηρεάζουν τη λειτουργία τους και την αποτελεσματικότητά τους.

«Αυτό, πρέπει να το καταστήσουμε σαφές σε όλη την κοινωνία και σε όλους τους πολίτες, αλλά και στα πολιτικά κόμματα, για να μπορέσουμε να βρούμε τις λύσεις που απαιτούνται για να αρθεί αυτό το αδιέξοδο.», είπε κλείνοντας.