Στο Συμβούλιο της Επικρατείας θα προσφύγει τις επόμενες μέρες ο Παναγιώτης Ψωμιάδης, ζητώντας την αναίρεση της απόφασης που τον θέτει σε αργία, όπως δήλωσε ο ίδιος σε συνέντευξη τύπου.

Ο κ. Ψωμιάδης είπε ακόμα ότι την Πέμπτη θα συναντηθεί με τον πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας, Αντώνη Σαμαρά, για να ζητήσει τη νομική στήριξη του κόμματος.

«Ως βουλευτής στο ελληνικό κοινοβούλιο δεν επανέρχομαι», δήλωσε στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε μία μέρα μετά την υπογραφή από τον γενικό γραμματέα της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Μακεδονίας – Θράκης της απόφασης με την οποία τίθεται σε αργία.

Μεταξύ άλλων, ο κ. Ψωμιάδης έκανε λόγο για πιέσεις που ασκήθηκαν στον γενικό γραμματέα, με πολιτικά και όχι νομικά κριτήρια, με στόχο την πολιτική του δίωξη.

Ο κ. Ψωμιάδης καταδικάστηκε τον Απρίλιο σε φυλάκιση 12 μηνών με αναστολή από το Πενταμελές Εφετείο Θεσσαλονίκης για το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος. Η υπόθεση αφορά τη μείωση προστίμων σε πρατηριούχο υγρών καυσίμων την εποχή που ήταν ακόμη νομάρχης Θεσσαλονίκης.