Εύηχα, δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής, πως του ακούγεται το αίτημα της ΝΔ για μείωση των φορολογικών συντελεστών, αλλά σημείωσε ότι «η εμμονή να υιοθετηθεί ολόκληρη η πρόταση Ζαππειο ΙΙ, δεν βοηθάει κανέναν και αφορά μόνο ορισμένες ομάδες του πληθυσμού».

Ο κ. Πεταλωτής κάλεσε την ΝΔ να πει «πού θα βρεθούν τα λεφτά» και να μην μένει μόνο στα ευχάριστα προς τον κόσμο.

Εξ άλλου, ο κ. Πεταλωτής δήλωσε πως «δεν έχουμε πάρει ακόμη την 5η δόση του δανείου, ούτε την έγκρισή της» και πρόσθεσε ότι η κυβέρνηση δεν είναι ούτε υπεραισιόδοξη, ούτε κρύβει την αλήθεια.

«Τα πράγματα είναι δύσκολα και οι διαπραγματεύσεις με την Τρόικα βρίσκονται σε κομβικό σημείο», ανέφερε, ενώ χαρακτήρισε σενάρια επιστημονικής φαντασίας, τα όσα αναφέρονται σε δημοσίευμα των Financial Times.

O Γ. Πεταλωτής εμφανίσθηκε προσεκτικός απέναντι στο κίνημα των «αγανακτισμένων», που συγκεντρώνονται σε κεντρικές πλατείες πόλεων της χώρας και κράτησε εμφανείς αποστάσεις από την κριτική που τους άσκησε ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης Θόδωρος Πάγκαλος.
«Πρόκειται για έκφραση αγωνίας των πολιτών», είπε ο εκπρόσωπος και «δεν φοβόμαστε από τα κινήματα τους, όταν δεν καπελώνονται από κομματικές ταμπέλες».

Ο κ. Πεταλωτής τόνισε ότι η κυβέρνηση αντιλαμβάνεται τις αντιδράσεις τους, ωστόσο θα ήθελε και θα βοηθούσε περισσότερο αν είχαν στοχευμένες δράσεις και προτάσεις.