Οι πρώτες διαρροές επιβεβαιώνουν ότι συμφωνία δε φαίνεται να επετεύχθη μεταξύ των πολιτικών αρχηγών. Με βάση τις πρώτες πληροφορίες «αγκάθι» ανάμεσα στο Γιώργο Παπανδρέου και τον Αντώνη Σαμαρά υπήρξε το φορολογικό ζήτημα.

Ο πρόεδρος της ΝΔ φαίνεται να επισήμανε ότι για να έχει νόημα η συναίνεση, το φορολογικό ζήτημα είναι κομβικό, καθώς το πρόγραμμα δεν βγαίνει. Με βάση τις ίδιες πηγές ο Αντώνης Σαμαράς κάλεσε τον πρωθυπουργό να διαπραγματευτούν από κοινού το μνημόνιο.

Με τον πρωθυπουργό να απαντάει πως κάτι τέτοιο δεν έχει νόημα και ότι η τρόικα δεν το δέχεται. Άλλες πηγές σημειώνουν ότι μετά το ναυάγιο ο Γιώργος Παπανδρέου φέρεται ν α έχει ξεκαθαρίσει ότι δεν έχει καμία πρόθεση να προχωρήσει σε εκλογές, ενώ πληροφορίες θέλουν το Γιώργο Καρατζαφέρη να έχει βάλει και πάλι στο τραπέζι το θέμα της συγκυβέρνησης με τον Αντώνη Σαμαρά να διαφωνεί.

Πληροφορίες θέλουν τον Αντώνη Σαμαρά να ρώτησε τον πρωθυπουργό εάν θα προχωρήσει σε πρόωρες εκλογές για να λάβει την απάντηση: «Προχωρώ μόνος μου και καθένας ας αναλάβει τις ευθύνες του».