Σε εξέλιξη βρίσκεται ακόμη το άτυπο υπουργικό συμβούλιο με τις πληροφορίες να κάνουν λόγο ότι επικεντρώνεται σε μια πολιτική συζήτηση για το Μεσοπρόθεσμο Δημοσιονομικό Πρόγραμμα. Σύμφωνα με τις ίδιες πληροφορίες ο Γιώργος Παπανδρέου έχει τονίσει την ανάγκη για αλληλεγγύη ανάμεσα στους υπουργούς, μετά και τις χθεσινές παρεμβάσεις του Ανδρέα Λοβέρδου και της Άννας Διαμαντοπούλου.

Μεταξύ άλλων ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι «σήμερα αποφασίζουμε να πάμε μπροστά. Το μήνυμα είναι η αυτοπεποίθηση στις δυνάμεις της χώρας και του λαού μας και η βούληση μας να αλλάξουμε την Ελλάδα. Αυτό το μήνυμα υπηρετούμε με πράξεις και είναι απαραίτητο να περνά στην ΕΕ και διεθνώς».

Ο πρωθυπουργός έστειλε και μηνύματα προς τους κερδοσκόπους αναφέροντας χαρακτηριστικά ότι «απέναντι στον καθένα που θέλει να αμφισβητεί την πορεία της Ελλάδας ή ακόμα και να ποντάρει στην αποτυχία της. Παρά τις δυσκολίες και την καλλιέργεια του κλίματος μιζέριας είμαστε σήμερα ακόμα πιο αποφασισμένοι να κερδίσουμε το μέλλον με το κεφάλι ψηλά».