Με εγκαρδιότητα και ασπασμούς υποδέχθηκε ο πρωθυπουργός Γιώργος Παπανδρέου τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο και την αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου στο Μέγαρο Μαξίμου πριν από λίγο για την προγραμματισμένη και σε εξέλιξη αυτή την ώρα συνάντησή τους.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στο τραπέζι θα τεθεί η εκκλησιαστική περιουσία, οι προσλήψεις που ζητά η εκκλησία και άλλα θέματα.

Κατά την είσοδο του Αρχιεπισκόπου, ο πρωθυπουργός ανέφερε ότι είναι αναγκαία η συνέργια και η συνεργασία του κράτους και της εκκλησίας σε αυτή τη δύσκολη στιγμή για τη χώρα ο καθένας βέβαια με τον ιδιαίτερο ρόλο του. Και πρόσθεσε ότι «για να προκύψουν λύσεις ελπίδας, αισιοδοξίας, ώστε να μπει η Ελλάδα σε ένα διαφορετικό δρόμο».

Από την πλευρά του ο αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος ανέφερε ότι ήταν σωστή η επισήμανση του πρωθυπουργού και τόνισε: «Ο λαός προσβλέπει με αγωνία και έχει απαιτήσεις για να ξεπεραστεί η κρίση. Πρέπει να πάρουμε αποφάσεις που θα ανακουφίσουν τον κόσμο».

Τον αρχιεπίσκοπο συνοδεύουν αντιπροσωπεία της Ιεράς Συνόδου από τους μητροπολίτες Σάμου και Ικαρίας Ευσέβιο, Νέας Σμύρνης Συμεών, Ελλασσόνας Βασίλειο, ο οποίος είναι και πρόεδρος της επιτροπής οικονομικών της Εκκλησίας της Ελλάδος και ο αρχιγραμματέας της Ιεράς Συνόδου πρωτοπρεσβύτερος Μάρκος Βασιλάκης.

Από κυβερνητικής πλευράς, παρόντες στη συνάντηση είναι η αρμόδια υπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Άννα Διαμαντοπούλου, ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος και ο υφυπουργός Υγείας και Κοινωνικής Ασφάλειας, Χρήστος Αηδόνης.