«Δεν απεμπολούμε τον έλεγχο της ΔΕΗ» υπογράμμισε ο πρωθυπουργός σχετικά με την προωθούμενη μείωση του μετοχικού κεφαλαίου του Δημοσίου στην επιχείρηση από το 51% στο 34% και αρνήθηκε παράλληλα ότι στο εσωτερικό της κυβέρνησης υπάρχουν σοβαρές αντιρρήσεις για το προωθούμενο σχέδιο.

Απαντώντας σε σχετική επίκαιρη ερώτηση του προέδρου του ΛΑΟΣ, ο κ. Παπανδρέου υποστήριξε ότι «κρίση έχει η χώρα και όχι η κυβέρνηση». Νωρίτερα, αναπτύσσοντας την ερώτησή του, ο κ. Καρατζαφέρης υποστήριξε ότι μια σειρά υπουργών λέει όχι στην αποκρατικοποίηση της ΔΕΗ και διερωτήθηκε αν αυτή αποτελεί επιβολή της τρόικας.

Ο κ. Παπανδρέου ξεκαθάρισε ότι «το 17% του μετοχικού κεφαλαίου, δεν μετριέται σε στενά δημοσιονομικά μεγέθη» και κάλεσε το συνδικαλιστικό κίνημα της ΔΕΗ να στηρίξει το πλαίσιο «που αναβαθμίζει τη ΔΕΗ στην περιφέρεια και στην Ε.Ε».

Λαμβάνοντας εκ νέου το λόγο ο κ. Καρατζαφέρης επέμεινε στις ενδοκυβερνητικές αντιρρήσεις που προβάλλονται για το ζήτημα. «Πως νομιμοποιούνται οι υπουργοί σας να διαφοροποιούνται; Όταν κορυφαίο στέλεχός σας λέει ότι «δεν φεύγουμε από το 51%» και εσείς μας λέτε αυτά που μας λέτε, υπάρχει κρίση», παρατήρησε ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ.

«Προϊστάμενος τζιτζιφιόγκων ο ΥΠΟΙΚ; Αν το έλεγε κόμμα της αντιπολίτευσης τι θα είχε γίνει», συμπλήρωσε.