«Ο δρόμος για την ανόρθωση της χώρας ίσως θα μπορούσε να γίνει και χωρίς εμάς., αλλά είναι πολύ σημαντικό να γίνει από εμάς. Όμως αν δεν μπορούμε -και αυτό μας αφορά όλους- να πάμε αποφασισμένα, ξεκάθαρα και συντεταγμένα σε αυτό το δρόμο, να το πούμε τώρα, για να πάρει το λόγο ο λαός μετά», τόνισε στην παρέμβασή του ο Γιώργος Φλωρίδης δίνοντας πολλαπλά μηνύματα τόσο προς το Μαξίμου όσο και στους συναδέλφους του στην κοινοβουλευτική ομάδα.
Κι όλα αυτά λίγες ώρες μετά τη σαφή δήλωση του Γιώργου Παπανδρέου ότι ο λαός θα μας κρίνει στο τέλος της τετραετίας».

Πέραν όμως της προσφυγής στις κάλπες ορισμένοι βουλευτές έθεσαν και το ζήτημα της αναδιάρθρωσης, που το πρωί είχε επίσης αποκλείσει ο πρωθυπουργός.

«Χρειάζεται αναδιάρθρωση του χρέους σε συνεννόηση με την ΕΕ. Τώρα και με κούρεμα. Χτες», έλεγε χαρακτηριστικά ο Έκτωρ Νασιώκας.

Από την πλευρά του ο Πάρης Κουκουλόπουλος τάχθηκε υπέρ μιας αναδιάρθρωσης με τη μορφή διακανονισμού χρόνου αποπληρωμής και επιτοκίου.

Ο Παναγιώτης Κουρουμπλής τάχθηκε υπέρ ενός ανασχηματισμού, υποστηρίζοντας ότι το ζητεί η κοινωνία αλλά η κυβέρνηση δεν ακούει.

Βολές εξαπέλυσε η Σούλα Μερεντίτη, τονίζοντας ότι «θέλετε ενεργούς βουλευτές και υπάρχουν κυβερνητικά στελέχη που απαξιώνουν τη λειτουργία μας και όσον αφορά εμένα, τους επιστρέφω την απαξία».

Τάχθηκε επίσης κατά της αλλαγής στον εκλογικό νόμο, εκτιμώντας ότι δεν μπορεί να βοηθήσει στην έξοδο από την κρίση.

Υπήρχαν πάντως και παρεμβάσεις που έδωσαν «χρώμα» στη συνεδρίαση, όπως αυτή της Μαρίας Θεοχάρη που προειδοποίησε ότι «τα γιαούρτια θα γίνουν πέτρες αν δεν κάνουμε κάτι».