«Να μη λέμε ότι έχουν περάσει οι δυσκολίες», συνέστησε σύμφωνα με πληροφορίες η Άννα Διαμαντοπούλου κατά τη συζήτηση του μεσοπρόθεσμου προγράμματος στο υπουργικό συμβούλιο. Είναι μια από τις αρκετές παρατηρήσεις που διατύπωσαν οι υπουργοί όταν αποχώρησαν οι κάμερες από τη συνεδρίαση.

Από την πλευρά της η Λούκα Κατσέλη φέρεται να υποστήριξε ότι η ύφεση δεν θα είναι 3% αλλά 4,1%.

Ο Χρήστος Παπουτσής διατύπωσε επιφυλάξεις αναφορικά με το σχέδιο για τη ΔΕΗ και την ΕΥΔΑΠ στο πλαίσιο των αποκρατικοποιήσεων και σύμφωνα με πληροφορίες μίλησε για «στρατηγικό λάθος».

Αίσθηση προκάλεσε και η παρέμβαση του Ανδρέα Λοβέρδου που φέρεται να στηρίζει το πάγωμα των προσλήψεων στο δημόσιο με τη μετατροπή της αναλογίας 1 προς 5 σε 0 προς 5.

Επίσης ο υπουργός Υγείας τάχθηκε υπέρ της σύστασης ενός ενιαίου φορέα που θα χειρίζεται τα επιδόματα, κατά προτίμηση υπό τη στέγη του υπουργείου Οικονομικών.

«Αυτό που χρειάζεται δεν είναι ένα μεσοπρόθεσμο αλλά ένα ευρύτερο πρόγραμμα ανασυγκρότησης της χώρας που να ενσωματώνεται σε δομές ανάπτυξης και θεσμών», τόνισε σύμφωνα με πληροφορίες ο Κώστας Σκανδαλίδης και προέτρεψε: «Πρόεδρε πάρε μια κουδούνα και με τις αποφάσεις σου σήμανε συναγερμό».

Ο Ανδρέας Λοβέρδος χαρακτήρισε τη σημερινή ημέρα «επανεκκίνηση του κυβερνητικού έργου, άρα και πολιτική επανεκκίνηση».