«Τα επίσημα στοιχεία δείχνουν πως το βαθύτερο σημείο της υφεσιακής πορείας της οικονομίας ανήκει στο παρελθόν»δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επιχειρώντας μια τονωτική ένεση στην ελληνική κοινή γνώμη αλλά και την αγορά.

«Ο ρυθμός ανάπτυξης,σημείωσε ο κ.Πεταλωτής, τρίμηνο με το τρίμηνο έχει αρχίσει και βελτιώνεται από τα μέσα του 2010 και περιμένουμε να μπούμε σε θετικούς ρυθμούς προς το τέλος του 2011.

Όπως έχουμε πει, βάσει σχεδίου, συντονισμένων προσπαθειών και μεθοδικής δουλειάς, το 2012 θα είναι χρονιά που θα επανέλθουμε στην ανάκαμψη της οικονομίας και στην ανάπτυξη. Έχουμε από τώρα ιδιαίτερα ενθαρρυντικά στοιχεία γιʼ αυτό.

Οι εξαγωγές το τελευταίο τρίμηνο αυξήθηκαν κατά 40% σε σχέση με το αντίστοιχο περυσινό τρίμηνο. Οι ελληνικές εξαγωγικές επιχειρήσεις εκμεταλλεύονται τις ευκαιρίες που ανοίγονται και τα διαθέσιμα εργαλεία ανάπτυξης, ανακτούν την ανταγωνιστικότητα και την απαραίτητη εξωστρέφεια και τροφοδοτούν με ποιοτικά ελληνικά προϊόντα τις διεθνείς αγορές.

Συνέπεια αυτού είναι η σημαντική μείωση του εξωτερικού ελλείμματος της χώρας και η άνοδος του οικονομικού κλίματος, εν γένει, καθώς οι εξαγωγές συμπαρασύρουν και σειρά άλλων προϊόντων και υπηρεσιών».