«Ραβασάκι» από το Γιώργο Παπακωνσταντίνου πρόκειται να λάβουν τις αμέσως επόμενες ημέρες οι τράπεζες, προκειμένου να συζητηθεί τόσο το ζήτημα των εγγυήσεων 30 δισ.ευρώ που σχεδιάζει να δώσει η κυβέρνηση, όσο και το πρόβλημα της ρευστότητας στην αγορά.

Σε συζήτηση με δημοσιογράφους μετά την πολύωρη διυπουργική σύσκεψη υπό το Γιώργο Παπανδρέου, ο υπουργός Οικονομίας εμφανίστηκε βέβαιος ότι βαδίζουμε προς ανάκαμψη.

Αναφέρθηκε μάλιστα στη σημαντική αύξηση των εξαγωγών και εκτίμησε ότι «η ύφεση ρηχαίνει, αρχίζουμε και βγαίνουμε από το τούνελ και από δω και πέρα η ύφεση θα ρηχαίνει ακόμα περισσότερο, ώστε στο τέλος του 2011 και γυρίσουμε σε θετικούς ρυθμούς ανάπτυξης».

Η υστέρηση εσόδων είναι ποσοστό απόλυτα διαχειρίσιμο, είπε ακόμα ο Γ. Παπακωνσταντίνου, ενώ γνωστοποίησε ότι η συζήτηση για την περιστολή δαπανών ανα υπουργείο, θα συνεχιστεί με κάθε υπουργείο ξεχωριστά. Όπως εξήγησε, η σημερινή σύσκεψη αφορούσε στο πώς «κουμπώνουμε» τις αναπτυξιακές προτεραιότητες ανά υπουργείο στο δημοσιονομικό σχεδιασμό.

Τέλος, ο υπουργός τοποθέτησε στα μέσα Απριλίου την έγκριση του συνολικού σχεδίου για τις αποκρατικοποιήσεις.