Η εντολή του πρωθυπουργού στο χθεσινό Υπουργικό Συμβούλιο ήταν σαφής: «Θα είμαστε κοντά στο λαό. Δε θα επιτρέψουμε σε κανέναν να μας κλείσει στα γραφεία μας. Δε μας ψήφισαν γι’ αυτό οι πολίτες». Έτσι, λοιπόν, αρκετοί βουλευτές και στελέχη της κυβέρνησης αποφάσισαν να παραστούν στις αυριανές παρελάσεις για τον εορτασμό της 25ης Μαρτίου, υπό το φόβο έντονων αποδοκιμασιών από αγανακτισμένους πολίτες.

Ο αντιπρόεδρος της κυβέρνησης, Θεόδωρος Πάγκαλος, αρχικά είχε γίνει γνωστό ότι θα εκπροσωπούσε την κυβέρνηση στις εκδηλώσεις στο Ηράκλειο, αλλά τελικά δεν αντ’ αυτού θα δώσει το «παρών» ο υφυπουργός Εργασίας, Βασίλης Κεγκέρογλου.

Τα… «θαρραλέα» στελέχη της κυβέρνησης, που θα «υπακούσουν» στην εντολή του πρωθυπουργού παρά το φόβο για ενδεχόμενες αποδοκιμασίες είναι:

Ο υπουργός Εθνικής Άμυνας, Ευάγγελος Βενιζέλος, ο οποίος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στη Θεσσαλονίκη.
Ο αναπληρωτής υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Τηλέμαχος Χυτήρης, θα παρευρεθεί στις επετειακές εκδηλώσεις στα Γιάννενα, ενώ η υφυπουργός Παιδείας, Δια Βίου Μάθησης και Θρησκευμάτων, Παρασκευή Χριστοφιλοπούλου θα πάει στην Άρτα.

Ο αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Άμυνας, Πάνος Μπεγλίτης, αύριο θα βρίσκεται στην Πάτρα, ενώ ο ειδικός γραμματέας Δασών του υπουργείου Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιώργος Αμοργιαννιώτης, θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην Πρέβεζα.

Στην Ηγουμενίτσα θα βρεθεί ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Μιχάλης Τιμοσίδης.

Στην Περιφερειακή Ενότητα Λασιθίου θα παραστεί ο γενικός γραμματέας Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του υπουργείου Δικαιοσύνης, Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, Γιάννης Ιωαννίδης, ενώ στην Περιφερειακή Ενότητα Ρεθύμνου ο υφυπουργός Προστασίας του Πολίτη, Μανόλης Οθωνας.

Στα Χανιά την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας Αιγαίου και Νησιωτικής Πολιτικής του υπουργείου Θαλάσσιων Υποθέσεων Νήσων και Αλιείας, Δημήτρης Χαλκιώτης.

Στη Λαμία την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη, Γρηγόρης Τασούλας και τη Βουλή ο βουλευτής της Ν.Δ. Θανάσης Γιαννόπουλος.

Σε επίπεδο περιφέρειας στις εκδηλώσεις θα βρεθούν στελέχη της κυβέρνησης και συγκεκριμένα: στο Καρπενήσι ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Θόδωρος Μπούφης, στην Άμφισσα ο υφυπουργός Υποδομών, Γιάννης Μαγκριώτης, στη Χαλκίδα η υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης, Μιλένα Αποστολάκη, στη Λιβαδειά η γενική γραμματέας Πολιτισμού, Λίνα Μενδώνη και στη Θήβα ο γενικός γραμματέας Ανάπτυξης, Γιάννης Δρυμούσης.

Ο υφυπουργός Οικονομικών, Φίλιππος Σαχινίδης θα εκπροσωπήσει την κυβέρνησης στις εκδηλώσεις για την εθνική επέτειο της 25ης Μαρτίου, που θα πραγματοποιηθούν στη Λάρισα.

Ο υπουργός Πολιτισμού και Τουρισμού, Παύλος Γερουλάνος θα εκπροσωπήσει την κυβέρνηση στην Κεφαλονιά, ενώ τη Νέα Δημοκρατία ο κ. Γεράσιμος Γιακουμάτος.