Για την υποστηρικτικού χαρακτήρα συμμετοχή της Ελλάδας στις επιχειρήσεις στη Λιβύη, μετά την απόφαση 1973 του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ, θα ενημερώσει την Τρίτη τη Διαρκή Επιτροπή Εξωτερικών και Άμυνας της Βουλής η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας.

Το θέμα βρέθηκε στο επίκεντρο της σημερινής συνάντησης του υπουργού Εθνικής Άμυνας με τον αντιπρόεδρο της ΝΔ Δημήτρη Αβραμόπουλο. Ο κ. Βενιζέλος ενημέρωσε τον κ. Αβραμόπουλο για την κατάσταση στη Λιβύη, τον στρατιωτικό σχεδιασμό και τα αιτήματα που έχουν υποβληθεί, από φίλες και σύμμαχες χώρες, για διευκολύνσεις υποστηρικτικού χαρακτήρα στο ελληνικό έδαφος.

«Πολύ ορθά» η Ελλάδα, ως σταθεροποιητικός παράγοντας στην περιοχή και ανταποκρινόμενη στις συμβατικές υποχρεώσεις της, συμμετέχει στο επιχειρησιακό σχέδιο για τη Λιβύη, «πάντοτε όμως διασφαλίζοντας το δικό της ρόλο και μένοντας μακριά από κάθε μορφής στρατιωτική επέμβαση», δήλωσε μετά τη συνάντηση ο κ. Αβραμόπουλος. Ο αντιπρόεδρος της ΝΔ επισήμανε ότι η αναζήτηση στρατηγείου για να διαχειριστεί την όλη επιχείρηση περιπλέκει τα πράγματα και κάλεσε το Συμβούλιο Ασφαλείας να παρακολουθήσει τις επιχειρήσεις που βρίσκονται σε εξέλιξη στην περιοχή.

Ο κ. Αβραμόπουλος επανέλαβε την πάγια στάση της Νέας Δημοκρατίας να συνεισφέρει με επισημάνσεις, παρατηρήσεις και προτάσεις, στη διαμόρφωση μιας κοινής εθνικής στάσης σε αυτά τα ζητήματα.