«Διεκδικούμε και πετυχαίνουμε την ελάφρυνση των πολιτών από τους αρχικούς όρους της δανειακής σύμβασης με την επιμήκυνση της αποπληρωμής του δανείου των 110 δισ. ευρώ και τη μείωση του επιτοκίου», τόνισε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος επισημαίνοντας τους στόχους και τις προσπάθειες της κυβέρνησης ενόψει της Συνόδου Κορυφής.

O κ. Πεταλωτής, επισήμανε ότι η κυβέρνηση κατάφερε να αποτυπωθεί στις αποφάσεις της Ευρωπαϊκής Ένωσης και η επιβολή φόρου επί των χρηματοπιστωτικών συναλλαγών και η δυνατότητα επαναγοράς ομολόγων με χρήματα του μόνιμου μηχανισμού στήριξης.

Απαντώντας σε σειρά ερωτήσεων σχετικά με το σχέδιο για αξιοποίηση δημόσιας περιουσίας, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι είναι σχέδιο που χρειάζεται αρκετή δουλειά ώστε να είναι πλήρως μελετημένο. «Το σχέδιο αυτό», ανέφερε, θα παρουσιαστεί «σε σύντομο χρονικό διάστημα» και προσέθεσε ότι δεν θα είναι αντικείμενο της αυριανής συνεδρίασης του υπουργικού συμβουλίου.

Ερωτηθείς εάν υπάρχουν «κόκκινες γραμμές» στην αξιοποίηση της δημόσιας περιουσίας, όπως υποστήριξε η υπουργός Εργασίας, Λ. Κατσέλη, ότι θα πρέπει να γίνει, ο κ. Πεταλωτής είπε ότι για πρώτη φορά γίνεται καταγραφή της δημόσιας περιουσίας ώστε να αξιοποιηθεί και πως για πρώτη φορά θα υπάρχει συγκεντρωτικό πλάνο και σχέδιο με συγκεκριμένα αναπτυξιακά και κοινωνικού χαρακτήρα κριτήρια για τις αποκρατικοποιήσεις, ώστε να μειωθεί απευθείας το δημόσιο χρέος.

Απαντώντας σε ερώτηση για το εάν υπάρχουν διαφωνίες στην κυβέρνηση για τον τρόπο αξιοποίησης, τόνισε πως «η κυβερνητική πολιτική και μάλιστα σε τόσο σημαντικά ζητήματα είναι συνολική, συλλογική» και υπογράμμισε πως «λευκή επιταγή» δεν έχει ζητηθεί από κανέναν.