Ο κ. Πεταλωτής δήλωσε σήμερα ότι δε θα επιτραπεί η επαναφορά «από καμία μα καμία πολιτική δύναμη» του φαινομένου των «αγανακτισμένων πολιτών», ενώ πρόσθεσε ότι «η ιδεολογία αυτών που προβαίνουν σε τέτοιες ενέργειες συνίσταται στο να απομακρυνθούν οι πολιτικοί και ιδίως η κυβέρνηση από τους πολίτες».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε όλες τις πολιτικές δυνάμεις –«τουλάχιστον αυτές που εκπροσωπούνται στο Κοινοβούλιο»- να καταδικάσουν ρητά και κατηγορηματικά αυτά τα φαινόμενα «που διαφεύγουν και δεν έχουν καμία σχέση με την εκδήλωση κάποιας διαμαρτυρίας».

«Δεν υπάρχει περίπτωση να υποκύψουμε σε τέτοιους εκβιασμούς και σε τέτοιες -ουσιαστικά- τρομοκρατικές ενέργειες, εμείς δεν φοβόμαστε τις αντίξοες συνθήκες στις οποίες εργαζόμαστε, άρα όσοι προσπαθούν να επηρεάσουν και τους υπόλοιπους πολίτες ότι αυτός είναι ο πιο ενδεδειγμένος τρόπος για να διαμαρτυρηθούν, εκτός του ότι είμαι μια πολύ μικρή μειοψηφία, θα πρέπει να αναλαμβάνουν και την ευθύνη για ότι γίνεται και θα γίνεται», είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Ερωτηθείς για τη χρήση δακρυγόνων κατά την διάρκεια της επίσκεψης του πρωθυπουργού στη Σύρο, ο εκπρόσωπος είπε ότι «υπάρχει φυσικά και η αντίδραση σε μεθόδους και μεθοδεύσεις που κάθε άλλο συνάδουν με τη δημοκρατία. Δεν θα δεχθούμε να επιχειρεί κανείς να τρομοκρατήσει την κυβέρνηση ή οποιονδήποτε πολιτικό επιθυμεί να παραστεί ανάμεσα στους πολίτες. Δεν θα εμποδίσει κανένας την παρουσία των υπουργών και του πρωθυπουργού, ειδικά στην περιφέρεια, που επί χρόνια είχε να δει πρωθυπουργό και υπουργούς».

Ο κ. Πεταλωτής, κληθείς να σχολιάσει αποστροφή του κ. Πάγκαλου, στη διάρκεια συνέντευξής του σε πρωινή τηλεοπτική εκπομπή, ότι «σε περίπτωση δολοφονικής απόπειρας εναντίον του, ηθικός αυτουργός θα είναι ο κ. Τσίπρας», είπε: «Δεν θα σχολιάσω αυτά που είπε ο κ. Πάγκαλος, προφανώς έχει τους λόγους του, τις προτάσεις του και τους ισχυρισμούς του, αλλά δεν μπορώ να μην σχολιάσω ότι ο κ. Πάγκαλος γίνεται δέκτης μίας απαράδεκτης συμπεριφοράς επανειλημμένως και αυτό δεν έχει σχέση ούτε με την άσκηση πολιτικής, ούτε με την ειρηνική και λογική διαμαρτυρία των πολιτών».

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος κάλεσε για δεύτερη φορά στη διάρκεια της ενημέρωσης «όλες τις πολιτικές δυνάμεις να καταδικάσουν αυτά τα φαινόμενα και να περιφρουρήσουν την ομαλότητα στον πολιτικό βίο και την παρουσία πολιτικών σε οποιεσδήποτε συγκεντρώσεις κρίνουν ότι πρέπει να παρίστανται».

«Οποιαδήποτε άλλη προοπτική και οποιαδήποτε άλλη επιδίωξη προσπαθούν να δημιουργήσουν μειοψηφίες που δεν μας αφορούν, θα πέσουν στο κενό», είπε ο κ. Πεταλωτής.

Σε ερώτηση για την ανακοίνωση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, Γιάννη Μιχελάκη, με την οποία καλεί τον πρωθυπουργό να πάρει μέτρα για τον κ. Πάγκαλο, με αφορμή όσα ο αντιπρόεδρος είπε στην συνέντευξή του, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος απάντησε: «Επαναλαμβάνω, δεν γνωρίζω τι ακριβώς είπε ο κ. Πάγκαλος, όσον αφορά την αιτίαση του εκπροσώπου Τύπου της ΝΔ, είμαστε συνηθισμένοι ο κ. Μιχελάκης κάθε εβδομάδα να εγκαλεί κάποιον υπουργό της κυβέρνησης, να στοχοποιεί η ΝΔ κάποιον υπουργό και να ζητά την παραίτηση κάποιου υπουργού. Είναι μία τακτική και μία μέθοδος αποποίησης δικών τους καταστροφικών για τη χώρα πολιτικών, ενώ ταυτόχρονα στερείται της δέουσας σοβαρότητας».