«Το ζήτημα για τις εκλογές είναι σαν τον τρελό που πάει στην κηδεία και γελάει και πάει στο γάμο και κλαίει» δήλωσε ο Γ. Γιακουμάτος, μιλώντας σήμερα στο ραδιόφωνο σταθμό «ΒΗΜΑ 99.5»

Ο βουλευτής της Ν.Δ. τόνισε ότι σε περίπτωση που το κόμμα του έρθει στην εξουσία θα επαναδιαπραγμετευθεί τους όρους του Μνημονίου ενώ αναφερόμενος στα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ, είπε ότι « ο λαός μάς καταδίκασε στα ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά που έχουμε πάρει ποτέ και τώρα προχωράμε. Τι άλλο να κάνουμε; Να αυτομαστιγωθούμε;».


Αναλυτικά τα όσα δήλωσε ..

Για το ενδεχόμενο εκλογών: Το ζήτημα για τις εκλογές είναι σαν τον τρελό που πάει στην κηδεία και γελάει και πάει στο γάμο και κλαίει. Διότι αυτοί που πιστεύουν ότι θα γίνουν εκλογές τώρα, έχουν αυτήν την τρέλα. Δεν είναι σοβαρό και μυαλωμένο να λες ότι θα γίνουν εκλογές, όταν πας επαίτης, δυστυχώς, στην Ευρώπη για να ζητήσεις επιμήκυνση ή μείωση επιτοκίου και, και, και, έχοντας μαζί και μία βαλίτσα που λέει «εκλογές». Ε, η βαλίτσα θα βουλιάξει. Η Ν.Δ. έλεγε το εξής: ότι εμείς δεν προκαλούμε εκλογές. Διότι, αν προκαλούσε, θα τις ζήταγε. Αλλά και αν γίνουν, επειδή εσείς το διαρρέετε συνέχεια, είμαστε έτοιμοι. Αυτό έλεγε το κόμμα, για να μην παρεξηγούμεθα.

Για το Μνημόνιο και τη θέση της Ν.Δ.: Στο θέμα του Μνημονίου, η Ν.Δ. έχει δεχθεί τους όρους. Όμως, δεν συμφωνούμε στο μείγμα της πολιτικής και θέλουμε και επαναδιαπραγμάτευση. Δεν λέμε ότι αν έρθει η Ν.Δ. στην εξουσία, θα ακυρώσει τους όρους του Μνημονίου. Λέμε, όμως, ότι θα επαναδιαπραγματευθούμε και θα αλλάξουμε την πολιτική. Το λέμε και το ξαναλέμε και δεν είναι θέμα Ν.Δ., είναι θέμα πατρίδας, αυτή η πολιτική οδηγεί στην καταστροφή.

Για τα πεπραγμένα των προηγούμενων κυβερνήσεων της Ν.Δ.: Έχει ασκήσει και ο κ. Σαμαράς σκληρή κριτική, αλλά τι άλλο να πω; Είχα πει «η κυβέρνηση του 2005 και του 2007 να πάει στο διάολο και να μην ξαναέρθει»! Ε, τι άλλο να κάνουμε, δηλαδή; Να αυτομαστιγωθούμε; Ο λαός μάς καταδίκασε στα ιστορικά χαμηλότερα ποσοστά που έχουμε πάρει ποτέ και τώρα προχωράμε. Δεν θα
κάνουμε μνημόσυνα.

Για τους συμβούλους του προέδρου της Ν.Δ.: Ο κ. Σαμαράς μού έχει δείξει ότι και εκείνος έχει «αυλή», αλλά δεν την ακούει. Όλοι έχουμε «αυλή», γιατί μας αρέσει. Στην Ελλάδα, η προίκα που έχουμε πάρει είναι «κολαούζοι».

Για τους «βατοπεδινούς» και στελέχη της Ν.Δ. που αποπέμφθηκαν λόγω σκανδαλολογίας: Για τον κ. Ρουσόπουλο έχει εκφραστεί δημόσια και τον έχει αποπέμψει ο κ. Σαμαράς και η Ν.Δ. Εγώ δεν πιστεύω ότι με υλικά του χθες και κατεδαφιστικά υλικά μπορείς να φτιάξεις μια ωραία πολυκατοικία.