Συνεχίζει και αυτή την εβδομάδα τις επαφές με τους υπουργούς ο Γ. Παπακωνσταντίνου προκειμένου να προχωρήσει έως τις 24 Μαρτίου την κατάρτιση του Σχεδίου Δημοσιονομικής Προσαρμογής 2012-15 και την κατάθεσή του στη Βουλή.

Το κυρίαρχο θέμα των συναντήσεων είναι πόσα και από πού θα περικοπούν για να εξοικονομηθούν τα 1,8 δισ. το 2011 που ζητά η τρόικα .Η σημερινή συνάντηση του υπουργού Οικονομικών με τον Μ. Χρυσοχοΐδη έχει μια ιδιαίτερη σημασία και για τους εσωτερικούς συσχετισμούς της κυβέρνησης καθώς ο Μ. Χρυσοχοΐδης θεωρείται ο… διάδοχος του Γ. Παπακωνσταντίνου σε έναν ενδεχόμενο ανασχηματισμό.

Πάντως παρά τα όσα «ζυμώνονται» στο ενδοκυβερνητικό στρατόπεδο, ο Γ. Παπακωνσταντίνου απολαμβάνει ακόμα την πλήρη στήριξη του Πρωθυπουργού. Δεν είναι τυχαίο ούτε το γεγονός ότι αυτός ανέλαβε τις συναντήσεις με του υπουργούς, σε αυτόν ανατέθηκε επίσης να κάνει τις επαφές με τα κόμματα της αντιπολίτευσης.

Ο υπουργός οικονομικών θα συναντηθεί πιθανότατα μεθαύριο Τετάρτη με εκπροσώπους του ΛΑΟΣ, του ΔΗΣΥ και της Δημοκρατικής Αριστεράς. Ως γνωστόν η ΝΔ έχει αρνηθεί την συνάντηση και ζητά την παραίτηση του Γ. Παπακωνσταντίνου.