Στη Βιέννη φθάνει αύριο το πρωί ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών Δημήτρης Δρούτσας για να συμμετάσχει σε ανοικτή συζήτηση στο φημισμένο θέατρο «Μπουργκτεάτερ» με θέμα «Ο αγώνας για το Ευρώ και το μέλλον της Ευρωπαϊκής Ενωσης».

Συνομιλητές του Έλληνα υπουργού Εξωτερικών, παρουσία ενός πολυπληθούς κοινού και με αναμενόμενους πολλούς εκπροσώπους της δημόσιας ζωής της Αυστρίας, θα είναι η αντιπρόεδρος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής Βίβιαν Ρέντινγκ, η πρωθυπουργός της Σλοβακίας Ιβέτα Ραντιτσόβα, ο αντικαγκελάριος και υπουργός Οικονομικών της Αυστρίας Γιόζεφ Πρελ και ο γνωστός οικονομολόγος και πρόεδρος του Ινστιτούτου για Παγκόσμια Οικονομία στο Κίελ της Γερμανίας, Ντένις Σνόουερ, ενώ τη συζήτηση θα διευθύνει η αρχισυντάκτρια της έγκυρης αυστριακής εφημερίδας «Ντερ Στάνταρντ», Αλεξάντρα Φέντερλ-Σμιντ.

Οι συνομιλητές της εκδήλωσης θα αναφερθούν στη διαβούλευση που γίνεται στην Ευρώπη ενόψει της κρίσης στην οποία βρίσκεται το κοινό ευρωπαϊκό νόμισμα, με τις χώρες κυρίως της περιφέρειας να αγωνίζονται με το μεγάλο χρέος τους, ενώ διάφορα σενάρια αναφέρονται σε τρόπους αντιμετώπισης αυτής της κρίσης που απειλεί το μέλλον της Ευρώπης.

Θα επιχειρήσουν επίσης να απαντήσουν στα ερωτήματα ως προς τις οικονομικές και πολιτικές συνέπειες που θα είχε η επιστροφή σε μια πολιτική νομισματικού πλουραλισμού, ως προς το εάν η Ε.Ε. είναι εξοπλισμένη για να ξεπεράσει τις προκλήσεις και πώς μπορεί να αποφευχθεί η διάλυση των κρατών.

Ο Έλληνας υπουργός Εξωτερικών, ο οποίος από τη Βιέννη θα μεταβεί αύριο νωρίς το απόγευμα στις Βρυξέλλες, είχε βρεθεί και πρόσφατα στην Αυστρία τον περασμένο Αύγουστο, για να συμμετάσχει στις τριήμερες εργασίες του διεθνούς συνεδρίου «Τριλογία του Σάλτσμπουργκ», με τη συμμετοχή κορυφαίων Ευρωπαίων προσωπικοτήτων .