Το ασφαλιστικό νομοσχέδιο «δεν στηρίζεται σε πόδια, χτίζεται στην άμμο», 
είπε ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ κατά τη συζήτηση στη Βουλή,
εξηγώντας γιατί η ΝΔ δεν δίνει θετική ψήφο στο νομοσχέδιο.

«Να γιατί δεν το ψηφίζουμε και όχι από λαϊκιστική διάθεση απέναντί σας», είπε.

Ο κ. Μαρκόπουλος ρώτησε τον υπουργό Εργασίας Α. Λοβέρδο πόσο τοις εκατό του ΑΕΠ έχει αποφασίσει η κυβέρνηση ότι μπορεί να φτάσει η χρηματοδότηση του ασφαλιστικού. «Εισηγείστε ένα νομοσχέδιο για το οποίο δεν μας δίνετε τον αριθμό που ζητάμε για να καταλάβουμε τι περιλαμβάνει», πρόσθεσε.

Σχετικά με τις αναφορές του Α. Λοβέρδου πως δεν γίνεται «σπιούνος και καταδότης» και πως δεν θα γνωστοποιήσει μέσω διαρροής στο τύπο τα ονόματα μεγαλοοφειλετών του δημοσίου, ο κ. Μαρκόπουλος είπε πως θα πρέπει τα ονόματα να δοθούν. «εμείς γινόμαστε κάθε χρόνο βορρά κριτικής και σύγκρισης», πρόσθεσε αναφερόμενος στις δηλώσεις πόθεν έσχες τω πολιτικών. Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ τόνισε πως 3 κρατικές επιχειρήσεις θα βρίσκονται στις πρώτες θέσεις των οφειλετών.

Ο υπουργός Εργασίας απάντησε άμεσα στον κ. Μαρκόπουλο, εξηγώντας πως θα παρουσιάσει τα ονόματα αυτά επισήμως και όχι μέσω διαρροών.

Συγκεκριμένη απάντηση του υπουργού Εργασίας ζήτησε ο κ. Μαρκόπουλος και επί μιας προσθήκης που έκανε στο άρθρο 37 σχετικά με την εγγύηση του κράτους για τη βασική σύνταξη, ρωτώντας εάν υπάρχει περίπτωση να μην μπορέσει το κράτος να εγγυηθεί ούτε αυτή.

«Δεν υπάρχει εμπιστοσύνη στο σχέδιο της κυβέρνησης», τόνισε ο κ. Μαρκόπουλος, «αντιλαμβανόμαστε τη δυσκολία να πείσετε τους δανειστές αλλά εσείς αποφασίσατε αυτό το δανεισμό», πρόσθεσε.

Κλείνοντας, ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της ΝΔ μίλησε για «υποδούλωση των ελπίδων ενός λαού» και για «καταβύθιση του κράτους σε οικονομικό σκοτάδι».

«Οι προτάσεις της ΝΔ για την έξοδο από την κρίση και την ανάπτυξη είναι το μόνο βάλσαμο σ’ αυτό το λαό, η είσοδος της σήραγγας στην οποία έχουμε μπει είναι χωρίς έξοδος με σας, χωρίς εσάς έχει έξοδο», κατέληξε.