Για όσα έγιναν χθες στη Βουλή ανάμεσα στον πρωθυπουργό και τον πρόεδρο της Κ.Ο. του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Παππά, την κόντρα με τον Νίκο Ανδρουλάκη και τις αιχμές εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά από τον Κυριάκο Μητσοτάκη ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών.

Όσον αφορά στον Αντώνη Σαμαρά, ο κ. Μαρινάκης είπε ότι «ο πρωθυπουργός αυτό που έκανε ήταν να επαναλάβει τις δικές του αλλά και τις κόκκινες γραμμές της παράταξης και να επαναλάβω ότι είναι πάγια θέση να μη σχολιάζουμε δηλώσεις πρωθυπουργών ή πόσω μάλλον να σχολιάζουμε κύκλους πρώην πρωθυπουργών η προέδρων της Ν.Δ.».

Για το αν απειλείται η συνοχή της κυβέρνησης, σημείωσε: «Δεν υπάρχει τέτοιο ενδεχόμενο.

Υπάρχουν δείγματα γραφής και δεν μπορώ να θυμηθώ κυβέρνηση δεύτερης 4ετίας να έχει τέτοια συνοχή σαν τη δική μας. Οι βουλευτές μας στηρίζουν την κυβέρνηση».

Στο ερώτημα αν ο πρωθυπουργός θα τηλεφωνήσει στον Αντώνη Σαμαρά, όπως πρότεινε ο Νικήτας Κακλαμάνης, τόνισε ότι δεν υπάρχει κανένα διαπροσωπικό πρόβλημα.

Για το αν υπάρχουν πολιτικές διαφωνίες σε εθνικά ζητήματα: «Εγώ θα σας πω τη δική μας θέση, ότι η Ελλάδα δεν έχει υπάρξει ποτέ τόσο ισχυρή, όσο επί την ημερών του Κυριάκου Μητσοτάκη. Δεν θα βάλουμε ποτέ στη συζήτηση ζητήματα κυριαρχίας και θα συνεχίσει να μεγαλώνει τη χώρα».

Στο ερώτημα αν μπορεί ο πρωθυπουργός να επιλέγει αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε: «Ο πρωθυπουργός δεν μπορεί να επιλέξει κανέναν αρχηγό, αλλά με ποιους θα συνομιλεί. Στη ζωή δεν είναι όλα ίδια. Πενήντα χρόνια από την αποκατάσταση της δημοκρατίας δεν θυμάμαι έστω και υπηρεσιακό αρχηγό της αξιωματικής αντιπολίτευσης να έχει καταδικαστεί αμετάκλητα για ένα από τα πιο ειδεχθή αδικήματα κατά των θεσμών. Ο πρωθυπουργός επανέλαβε χθες τις κόκκινες γραμμές της παράταξής μας. Προχωράμε μπροστά. Με έναν λόγο ο οποίος πρέπει να είναι όλο και πιο ενωτικός, με παραδοχή λαθών, με μόνο στόχο την υλοποίηση του προγράμματός μας. Δεν θα ξεχάσουμε όσα ζήσαμε από τα άκρα και τι ζήσαμε τις μαύρες μέρες, με μια κυβέρνηση που πήγε να κάνει παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη και τα ΜΜΕ και επιβεβαίωσε τις φοβίες μας».

Αποχώρησε ο Μητσοτάκης από την Ολομέλεια της Βουλής όταν ανέβηκε ο Νίκος Παππάς στο βήμα κι εκείνος δεν έκρυψε την ενόχλησή του

Ο πρωθυπουργός δεν έκανε πρόταση μομφής στον κ. Παππά, αλλά είπε κάτι το οποίο εκφράζει εκατομμύρια πολιτών. Το είπε ξεκάθαρα, περιμένει τις διαδικασίες του ΣΥΡΙΖΑ για να συνομιλήσει. Δεν αρνήθηκε καμία συζήτηση, παρά τους τόνους λάσπης εναντίον του ιδίου ή της οικογένειάς του».