Στην ενοικίαση νέων γραφείων στον Ταύρο προχώρησε, σύμφωνα με πληροφορίες, ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία, Στέφανος Κασσελάκης, με στόχο τη φιλοξενία και τον συντονισμό των ενεργειών της προεκλογικής του εκστρατείας, για την ηγεσία του κόμματος. Τα γραφεία αυτά βρίσκονται κοντά στην οδό Πειραιώς, σε έναν ανακαινισμένο χώρο με ιδιαίτερη ιστορική και αρχιτεκτονική αξία.

Ειδικότερα, τα γραφεία στεγάζονται σε ένα κτίριο επί της οδού Κυδωνίων (συγκρότημα γραφείων Mitos), που παλαιότερα, και ειδικότερα κατά τον 19ο αιώνα, ήταν… στάβλος. Το κτίσμα αυτό, από το 2017, υπέστη εκτενή ανακαίνιση και μετατράπηκε σε έναν σύγχρονο πολυχώρο, ο οποίος έχει φιλοξενήσει στο παρελθόν γραφεία, εκθέσεις και διάφορες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις. Η επιλογή αυτού του χώρου δεν είναι τυχαία, καθώς ο ανανεωμένος χαρακτήρας του συνδέεται συμβολικά με το όραμα ανασυγκρότησης που επιδιώκει ο Κασσελάκης για το κόμμα.

Στους χώρους αυτούς θα εγκατασταθεί όχι μόνο ο ίδιος και η ομάδα συνεργατών του, αλλά και όσο το δυνατόν περισσότεροι από τους χιλιάδες εθελοντές που έχουν εκδηλώσει στήριξη μέσω της ιστοσελίδας της υποψηφιότητάς του, odikosmassyriza.gr. Ο νέος χώρος θα αποτελέσει το κέντρο επιχειρήσεων της εκστρατείας, όπου θα συντονίζονται οι δράσεις και θα αναπτύσσονται οι επικοινωνιακές και οργανωτικές πρωτοβουλίες ενόψει των εσωκομματικών εκλογών.

Η μίσθωση των νέων γραφείων κρίθηκε αναγκαία, καθώς υπήρξε ανάγκη άμεσης εγκατάστασης και λειτουργίας της ομάδας του. Σύμφωνα με πηγές από το περιβάλλον του Κασσελάκη, η μεταφορά κρίθηκε επιτακτική μετά από ενέργειες που είχαν στόχο να τον απομακρύνουν από προηγούμενες εγκαταστάσεις και να του περιορίσουν την πρόσβαση στο υπηρεσιακό του email. Αυτή η αιφνιδιαστική κίνηση αντιμετωπίστηκε με διαφάνεια από τον υποψήφιο, ο οποίος υπογραμμίζει ότι υπήρχαν τρόποι να αποφεύγονται παρανοήσεις και φήμες. «Ένα απλό τηλεφώνημα θα ήταν αρκετό για να διευκρινιστούν όλα», αναφέρουν συνεργάτες του.

Το μισθωτήριο συμβόλαιο για τα νέα γραφεία θα παραμείνει σε ισχύ μέχρι τον δεύτερο γύρο των εσωκομματικών εκλογών. Κατά την περίοδο αυτή, ο χώρος θα λειτουργεί ως κέντρο δράσης για τη συγκρότηση της προεκλογικής στρατηγικής και τον συντονισμό των υποστηρικτών. Ο ίδιος ο Κασσελάκης δηλώνει ότι στόχος του είναι να διατηρηθεί η απόλυτη διαφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της εκστρατείας, δίνοντας έμφαση στην οργανωμένη και συλλογική προσπάθεια για την ανάδειξη του νέου ηγέτη του ΣΥΡΙΖΑ.

Με την επιλογή ενός χώρου που αναδεικνύει την ανανέωση και τη δημιουργική επαναχρησιμοποίηση, φαίνεται να επιδιώκει να μεταφέρει ένα μήνυμα ανανέωσης και αλλαγής που ταιριάζει με τις φιλοδοξίες του για το κόμμα και την πορεία του προς το μέλλον.

Πηγή φωτογραφιών: openhouseathens.gr