Ο Στέφανος Κασσελάκης αρνήθηκε να πάρει πίσω το εξώδικο που έστειλε στα μέλη της Κεντρικής Επιτροπής, σύμφωνα με τον Παύλο Πολάκη, ο οποίος τόνισε ότι η συνάντηση διήρκεσε μόλις 30 λεπτά καθώς δεδομένου αυτού «δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση για το συνέδριο και τα ντιμπέιτ».

Σύμφωνα με τον ίδιο, ο Στέφανος Κασσελάκης αποχώρησε για τους δικούς του λόγους. Παράλληλα ο βουλευτής Χανίων ξεκαθάρισε ότι «το πολιτικό σχέδιο για έναν ΣΥΡΙΖΑ του 5% ή εκείνο για να γίνει ο ΣΥΡΙΖΑ προσάρτημα μιας συγκυβέρνησης, δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει».

Ολόκληρη η δήλωση του Παύλου Πολάκη: «Σήμερα σεβόμενος τη συμφωνία που είχαμε χθες, τη γραμματέα και τον πρόεδρο, ήρθα στην ώρα μου, τίμησα αυτά που προσπάθησα να προσφέρω στην ενότητα και την ομαλότητα του ΣΥΡΙΖΑ στην πορεία προς το Συνέδριο.

Οι συνυποψήφιοί μου, ο Απόστολος Γκλέτσος και Νικόλας Φαραντούρης έθεταν ως προϋπόθεση την απόσυρση του εξωδίκου. Έτσι έκανα κι εγώ. Η διαρροή πια δεν έχει καμία σημασία γιατί και τα πέντε αναρτήθηκαν. Προφανώς για να προχωρήσουμε ομαλά, του είπα να αποσύρει το εξώδικο. Δήλωσε ότι δεν το κάνει. Ότι δεν θα προχωρήσει σε δικαστικές διώξεις στο κόμμα.

Η ΠΓ δήλωσε ότι είναι καταδικαστέες οι επιλεκτικές διαρροές. Δεν μπορούσαμε να προχωρήσουμε στην επί της ουσίας συζήτηση για το συνέδριο, για τα ντιμπέιτ, αποχώρησε για τους δικούς του λόγους. Ο Φάμελλος δεν ήρθε, είχε βάλει το ζήτημα της απόσυρσης εξωδίκου.

Με όλη την ευθύνη που παίρνω στη σημαντικότητα και ιστορικότητα των στιγμών, το πολιτικό σχέδιο για ένα ΣΥΡΙΖΑ του 5% ή το πολιτικό σχέδιο που θα γίνει προσάρτημα μιας συγκυβέρνησης δεν με αφορά και δεν πρόκειται να υπάρξει. Καλώ όλο το δημοκρατικό λαό να συμμετέχει με μαζικό τρόπο για έναν ΣΥΡΙΖΑ αξιωματική αντιπολίτευση που θα τιμά το ρόλο του.

Εγώ, οι συνεργάτες μου θα χαλάσουμε τα σχέδια για τα άλλα δύο σενάρια».