Μια ακόμη ερώτηση που στηρίζεται σε θεωρίες συνωμοσίας και fake news κατέθεσε ο βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης της Νίκης, Νίκος Παπαδόπουλος. Αυτή τη φορά απευθύνεται προς τους υπουργούς Εθνικής Άμυνας και Εξωτερικών ζητώντας να μάθει εάν στη χώρα μας υπάρχει «προληπτική επιστράτευση» λόγω των στρατιωτικών συγκρούσεων που καταγράφονται στη Μέση Ανατολή, μεταξύ Ισραήλ και Ιράν.

Επικαλείται μάλιστα αναφορές του πρέσβη επί τιμή Λεωνίδα Χρυσανθόπουλου σε τηλεοπτική εκπομπή καθώς και ένα έγγραφο από κάποιον «υποστράτηγο Πιτσιλή» που όπως όλα δείχνουν είναι ανύπαρκτο.

Ειδικότερα, ο βουλευτής αναφέρει στην ερώτησή του:

«Ο Πρέσβης ε.τ. Λεωνίδας Χρυσανθόπουλος καταγγέλλει δημοσίως στην εκπομπή του τηλεοπτικού καναλιού ΚΡΗΤΗ TV με τίτλο “ΑΝΤΙΘΕΣΕΙΣ” και παρουσιαστή το Γιώργο Σαχίνη στις 4 Οκτωβρίου 2024, πως την 1η Οκτωβρίου 2024 προωθήθηκε γραπτή πρόσκληση από το Υπουργείο Εθνικής Αμύνης υπογεγραμμένη από τον Υποστράτηγο Πιτσιλή, για προληπτική επιστράτευση, λόγω της αυξανομένης έντασης στη Μέση Ανατολή και εν όψει της πολεμικής σύρραξης μεταξύ Ισραήλ και Ιράν για την προάσπιση της Εθνικής Ασφάλειας και την προετοιμασία του Ελληνικού Στρατού.

Ερωτώνται οι αρμόδιοι Υπουργοί:

  1. Τι συμβαίνει; Τι αποκρύπτει η Κυβέρνηση από τον ελληνικό λαό,
  2. Είναι δυνατόν να εμπλέκεται η Πατρίδα στην πολεμική σύρραξη μεταξύ Ισραήλ και Ιράν ενώ η Κυβέρνηση αγνοεί επιδεικτικά την Τουρκική επιθετικότητα εναντίον μας;
  3. Ποιος έδωσε την εντολή της προληπτικής επιστράτευσης;».

Όταν διαπιστώθηκε πως τελικά χρησιμοποίησε fake news, καθώς δεν υπάρχει κανένα έγγραφο για προληπτική επιστράτευση, ο βουλευτής επιχείρησε να δικαιολογηθεί λέγοντας σε σημερινή του συνέντευξη ότι «ο βουλευτής έχει την υποχρέωση να διερευνήσει την αλήθεια».

Στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων πώς επικαλέστηκε έναν πρέσβη χωρίς πρώτα να διερευνήσει το βάσιμο των ισχυρισμών του, ο κ. Παπαδόπουλος απάντησε «δεν μπορεί να λέει ένας πρέσβης τέτοια πράγματα ελαφρά τη καρδία. Είχα υποχρέωση να το διερευνήσω γιατί θορυβήθηκα».