Για τη νέα ερώτηση των οκτώ βουλευτών της ΝΔ και αν υπάρχει εσωκομματικό ζήτημα στη ΝΔ ρωτήθηκε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Παύλος Μαρινάκης, κατά την ενημέρωση των πολιτικών συντακτών. Όπως είπε «έχουν γίνει 6.200 ερωτήσεις βουλευτών της ΝΔ και το να γίνεται συζήτηση για τις δύο τελευταίες αδικεί τις προηγούμενες. Δεδομένων και των στατιστικών στοιχείων και του τρόπου που λειτουργεί η Κοινοβουλευτική Ομάδα της ΝΔ κάποιοι διαπίστωσαν ότι υπάρχει εσωκομματικό πρόβλημα. Οι βουλευτές μας κάνουν καλά τη δουλειά τους και αυτή είναι η αποστολή τους να απευθύνουν ερωτήματα στους υπουργούς. Αυτό είναι «μια μέρα στη δουλειά» για τη ΝΔ και τα κόμματα που έχουν πραγματικά εσωκομματικά προβλήματα αν το ακούν αυτό θα γελάνε».

Στο ερώτημα αν υπάρχουν υπουργοί που δεν κάνουν καλά τη δουλειά τους είπε: «Το αντίθετο. Είναι συμπληρωματικό αυτό που κάνουν οι βουλευτές. Η ΝΔ έχει αντέξει στο χρόνο γιατί σέβεται τους θεσμούς και τον ρόλο του βουλευτή».

Ως προς το ρεύμα και αν υπάρχει ενδεχόμενο να ληφθούν μέτρα για τα τιμολόγια τόνισε: «έχω απαντήσει αναλυτικά. Δικαιώνεται η πολιτική μας με τα πολύχρωμα τιμολόγια. Κάθε φορά που θα υπάρχει ανάγκη στήριξης θα το κάνουμε αλλά δόξα τω θεώ δεν είμαστε ακόμα εκεί».

Είμαστε σε εγρήγορση για το μεταναστευτικό

Ο Παύλος Μαρινάκης ρωτήθηκε αν συζητήθηκε το μεταναστευτικό στο ΚΥΣΕΑ. «Ένα από τα θέματα που συζητήθηκαν είναι και μια ενδεχόμενη μεταναστευτική κρίση για τη χώρα και ευρύτερα», είπε και πρόσθεσε: «Δεν είμαστε τώρα σε σημείο αυξημένης επικινδυνότητας αλλά οφείλει η χώρα να είναι έτοιμη για όλα. Η πολύ επιτυχής διαχείριση του μεταναστευτικού σε σύγκριση με όλη την Ευρώπη και προστασίας των συνόρων δείχνει ότι δεν υπάρχει ορατός κίνδυνος αλλά είμαστε σε εγρήγορση».

«Δεν είμαστε στην εποχή όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος»

Για την αποστροφή του υπουργού Δικαιοσύνης Γιώργου Φλωρίδη «Αν ο δάσκαλος μου έριχνε ένα χαστούκι ο πατέρας μου, μου έριχνε δέκα γιατί ήταν δεδομένο ότι κάτι κακό είχα κάνει», και αν την εγκρίνει η κυβέρνηση ο Παύλος Μαρινάκης σημείωσε: «Είναι δεδομένο ότι δεν επιτρέπεται να χειροδικήσει κανένας σε κανένα, είτε είναι δάσκαλος, είτε είναι ενήλικας σε ένα παιδί. Προφανώς χρησιμοποίησε αυτό το σχήμα λόγου ο υπουργός Δικαιοσύνης για να καταδείξει την ευθύνη των γονιών σε όλο αυτό το οποίο συμβαίνει. Εμείς δεν έχουμε μασήσει τα λόγια μας. Είναι δεδομένο ότι το κράτος είναι παρών και η ΕΛΑΣ κάνει τη δουλειά της, έχουμε δημιουργήσει μια πλατφόρμα για την βία μέσα στα σχολεία και έχουν γίνει γνωστά 407 περιστατικά μέσα από αυτήν. Το 10201 το δημιούργησε η κυβέρνηση για να προλάβει τέτοια περιστατικά και το Safe Youth που θα ανακοινωθεί σε λίγες ημέρες και θα έχει emergency button».

Και πρόσθεσε: «Εδώ δεν μπορούμε να κρυβόμαστε πίσω από τα λόγια μας υπάρχει και ευθύνη των γονέων. Όταν ένα παιδί συμμετέχει σε μαχαιρώματα και δίνει ραντεβού να παίξει ξύλο ξανά και ξανά υπάρχει τεράστια ευθύνη των γονέων. Έχουν ευθύνη όλοι και το σχολείο και ως κοινωνία πρέπει να δούμε τι θα κάνουμε. Αυτό που ήθελε να πει ο υπουργός και δεν θέλουμε να επιστρέψουμε στην εποχή της ράβδου- όπου δεν πίπτει λόγος πίπτει ράβδος. Να μην δικαιολογούν διαρκώς οι γονείς τα παιδιά τους και να είναι σύμμαχοι σε αυτή την προσπάθεια και να μην κατηγορούν τους δασκάλους».

Για την πρόταση της Κατερίνας Μονογιού να πηγαίνουν τα παιδιά στο Κατηχητικό και αν έτσι θα αντιμετωπιστεί η βία είπε: «Είναι μια πρόταση από μια βουλευτή την οποία ακούμε με ενδιαφέρον αλλά δε νομίζω ότι θα λυθεί το πρόβλημα με το να πηγαίνει ένα παιδί στο Κατηχητικό. Υπάρχουν δραστηριότητες που εκπέμπουν υγεία όπως είναι ο αθλητισμός ή άλλες. Είναι μια διάσταση της επίλυσης του προβλήματος αλλά ας μην πυροβολούμε έναν βουλευτή που έκανε μια πρόταση».

Η Ελλάδα τιμά την ιστορία της

Για τις επικρίσεις της αντιπολίτευσης στην κυβέρνηση όσον αφορά στην εξωτερική πολιτική που ασκεί ειδικά στο μεσανατολικό ο κυβερνητικός εκπρόσωπος υπογράμμισε: «Η Ελλάδα έχει μια υποδειγματική και ισορροπημένη εξωτερική πολιτική. Και δεν είναι λόγια αλλά αυτό προέκυψε και μέσα από τις σημαντικές συναντήσεις που είχε ο πρωθυπουργός στον ΟΗΕ. Επίσης, δολοφονήθηκε ένας Έλληνας ένα νέο παιδί από σφαίρες τρομοκρατών. Αυτό δεν μπορείς να μην σταθείς και να μην το κοιτάξεις και να μην σταθείς με σεβασμό στην οδύνη των γονέων.

Και ας δουν τα κόμματα της Αριστεράς ποιοι δεν βγάζουν ανακοινώσεις και να δουν με ποιους είναι στην ίδια σελίδα. Δεν είναι λίγες οι φορές που έχουμε μιλήσει για την προστασία αμάχων. Ο πρωθυπουργός συναντήθηκε με τον πρωθυπουργό της Παλαιστινιακής αρχής. Όμως, το Ισραήλ δέχθηκε τρομοκρατική επίθεση. Η Ελλάδα τιμά την ιστορία της και τις διαχρονικές της σχέσεις με τους παραδοσιακούς της συμμάχους».