Τη διαχρονική θέση της Ελλάδας υπέρ της ειρηνικής επίλυσης των διαφορών και τη στήριξή της στη σύναψη, το συντομότερο δυνατόν, μίας συμφωνίας που θα διασφαλίσει τη βιώσιμη ειρήνη μεταξύ Αρμενίας και Αζερμπαϊτζάν υπογράμμισε ο υπουργός Εξωτερικών, Γιώργος Γεραπετρίτης, κατά τη συνάντησή του στη Νέα Υόρκη με τον υπουργό Εξωτερικών της Αρμενίας, Ararat Mirzoyan.

Οι δύο υπουργοί συζήτησαν για την πορεία των ειρηνευτικών συνομιλιών μεταξύ Αρμενίας-Αζερμπαϊτζάν, αλλά και για την γενικότερη κατάσταση ασφαλείας στο Νότιο Καύκασο. Ο κ. Γεραπετρίτης, αφού υπογράμμισε τους ιστορικούς δεσμούς φιλίας μεταξύ των δύο λαών, εξέφρασε τη στήριξη της Ελλάδας στον ευρωπαϊκό προσανατολισμό της Αρμενίας.

Στη συνάντηση επιβεβαιώθηκε το άριστο επίπεδο των διμερών σχέσεων μεταξύ Ελλάδας και Αρμενίας και καταγράφηκε η βούληση για περαιτέρω εμβάθυνση και διεύρυνσή τους. O Έλληνας υπουργός Εξωτερικών ανέφερε στον Αρμένιο ομόλογό του ότι, σε συνέχεια και της επίσκεψης που πραγματοποίησε ο ίδιος στο Ερεβάν τον περασμένο Ιανουάριο, θα δρομολογηθεί, από ελληνικής πλευράς, η επίσκεψη επιχειρηματικής αποστολής στην Αρμενία με αντικείμενο την περαιτέρω σύσφιγξη των οικονομικών σχέσεων των δύο χωρών.