Σύσκεψη για τη στάση που θα κρατήσει η κυβέρνηση στην υπόθεση Siemens γίνεται σήμερα το πρωί, υπό την προεδρία του υπουργού Επικρατείας, Χάρη Παμπούκη και τη συμμετοχή των συναρμόδιων υπουργών (Γ. Παπακωνσταντίνου, Μ. Χρυσοχοΐδη, Χ. Καστανίδη).

Μετά την ανταλλαγή επιστολών ανάμεσα στον κ. Παμπούκη και το νέο διευθύνοντα σύμβουλο της γερμανικής εταιρείας στην Ελλάδα, όλα δείχνουν πως η κυβέρνηση και η Siemens είναι πιο κοντά σε έναν εξωδικαστικό συμβιβασμό, με τον οποίο η υπόθεση θα κλείσει οριστικά και έτσι η γερμανική εταιρεία δεν θα αποκλειστεί από τους διαγωνισμούς του Δημοσίου.

Την εξέλιξη αυτή επιβεβαιώνουν επισήμως και κυβερνητικά στελέχη (σαφή αναφορά έκανε χθες και ο ίδιος ο κ. Παμπούκης απαντώντας σε ερώτηση του Δημήτρη Παπαδημούλη στη Βουλή), ενώ «φωτογραφίζει» τις εξελίξεις και σε πολιτικό επίπεδο, καθώς δεν πρόκειται να προχωρήσει η πρόταση για προανακριτική επιτροπή, μετά το φιάσκο του πορίσματος της εξεταστικής.

Οι ζωηρές επιφυλάξεις που εκφράζουν για τη σκοπιμότητα σύστασης της προανακριτικής κορυφαία κυβερνητικά στελέχη, όπως ο Ευάγγελος Βενιζέλος, αλλά και βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, «φοβίζει» την κυβέρνηση ότι μπορεί να συμβεί ένα φιάσκο ανάλογο με αυτό του Βατοπεδίου.

Είτε, δηλαδή, να αποδειχθούν τα αδικήματα παραγεγραμμένα είτε να καταψηφίσουν την πρόταση για προανακριτική βουλευτές του ΠΑΣΟΚ, αφού η ψηφοφορία είναι μυστική.