Την υποψηφιότητά του προανήγγειλε ουσιαστικά ο Στέφανος Κασσελάκης, σε συνομιλία που είχε με τους βουλευτές του κόμματός του μέσω Skype. «Θα κάνω τα πάντα για να φανώ αντάξιος της εμπιστοσύνης της δικής σας κι όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ που αγωνιούν για το μέλλον του κόμματος», είπε, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες.

Οι ανακοινώσεις αναμένεται να γίνουν με βίντεο.

Εντωμεταξύ, πληροφορίες αναφέρουν πως στη χθεσινή συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας δεν συζητήθηκε θέμα διαγραφής του Στέφανου Κασσελάκη ούτε παραπομπής του στην Επιτροπή Δεοντολογίας

Σε νέα συνεδρίαση της την Πέμπτη αναμένεται πάντως να οριστικοποιήσει η Πολιτική Γραμματεία την εισήγησή της προς την Κεντρική Επιτροπή για τον οδικό χάρτη που θα οδηγήσει στο Συνέδριο του ΣΥΡΙΖΑ και την εκλογή Προέδρου και νέας Κεντρικής Επιτροπής.

Το ζήτημα της εκλογιμότητας βρέθηκε στο επίκεντρο της χθεσινής συνεδρίασης, με την πλευρά των 87 να ζητά διασφαλίσεις διαφάνειας από τους υποψηφίους προέδρους με κριτήρια όπως το πόθεν έσχες και το λευκό ποινικό μητρώο.

«Δεν πρόκειται για φωτογραφικές ρυθμίσεις αλλά για μια αγωνία γιατί έχουμε βρεθεί μπροστά σε πολύ δυσάρεστες εκπλήξεις. Ο κ. Κασσελάκης είναι ανεπίδεκτος μαθήσεως», ανέφερε σε δηλώσεις της η Όλγα Γεροβασίλη.