Παραιτήθηκε από τη θέση του συντονιστή την νομαρχιακής επιτροπή στην Πέλλα, Γιώργος Σγορούδης, νομός που εκλέγεται η Θεοδώρα Τζάκρη, καταγγέλλοντας εργαλειοποίηση των νομαρχιακών οργανώσεων μετά από «την διακίνηση κειμένου (copy paste) καταδίκης της απόφασης της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής».

Ο Σγορούδης υποστηρίζει ότι το κείμενο ψηφίστηκε «χωρίς συνεδρίαση», ενώ τονίζει ότι: «διαφωνώ κάθετα με την λογική του κειμένου ότι εκφράζει την πλειοψηφία των μελών. Τα μέλη δεν ρωτήθηκαν ποτέ, γιατί δεν προηγήθηκε καμία γενική συνέλευση της Ο.Μ.».

«Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω πως αρμοδιότητα των Ν.Ε είναι να εφαρμόζουν της αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής» αναφέρει χαρακτηριστικά. 

Στην ανάρτησή που έκανε στο Facebook αναφέρει:

Έδεσσα 18/9/2024

Συντρόφισσες και σύντροφοι,

εδώ και τρεισήμισι χρόνια έχω την τιμή, να υπηρετώ τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ ως συντονιστής της Ν.Ε ΠΕΛΛΑΣ. Τρεισήμισι χρόνια γεμάτα ένταση και πυκνά πολιτικά γεγονότα (έντεκα εκλογικές αναμετρήσεις, αμέτρητες δράσεις και κομματικές εκδηλώσεις, την παραίτηση του ιστορικού ηγέτη της παράταξης Αλέξη Τσίπρα, δύο διασπάσεις και πολλά άλλα). Σε όλο αυτό το διάστημα της θητείας μου έδωσα όλη μου την ενέργεια στο κόμμα και στην παράταξη, με τα σωστά μου και με τα λάθη μου αλλά πάντα θεσμικά, με αυταπάρνηση και ανιδιοτέλεια. Μετά την διακίνηση κειμένου (copy paste) καταδίκης της απόφασης της τελευταίας Κεντρικής Επιτροπής, με την υπογραφή της Νομαρχιακής Επιτροπής, με το οποίο διαφωνώ εντελώς, ήρθε η στιγμή να παραμερίσω και να δηλώσω την παραίτηση μου από συντονιστής της Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ ΠΕΛΛΑΣ και από μέλος της Ν.Ε για τους εξής λόγους:

α) Διαφωνώ πλήρως με την διαδικασία ψήφισης χωρίς συνεδρίαση(δια περιφοράς) του εν λόγω κειμένου β) Διαφωνώ πλήρως με το περιεχόμενο και το διχαστικό ύφος του κειμένου γ) Διαφωνώ πλήρως με τέτοιου είδους πρακτικές από την Ν.Ε δ) Διαφωνώ πλήρως με την λογική να μετατραπούν οι Νομαρχιακές σε μικρές φράξιες ε) Διαφωνώ με την εργαλειοποίηση των Νομαρχιακών και των οργανώσεων για εσωκομματικές κόντρες στ) Τέλος ,διαφωνώ κάθετα με την λογική του κειμένου ότι εκφράζει την πλειοψηφία των μελών. Τα μέλη δεν ρωτήθηκαν ποτέ, γιατί δεν προηγήθηκε καμία γενική συνέλευση της Ο.Μ. Οι σύντροφοι και οι συντρόφισσες που υπογράφουν το κείμενο εκφράζουν μόνο τον εαυτό τους. Τέλος, θα ήθελα να υπενθυμίσω πως αρμοδιότητα των Ν.Ε είναι να εφαρμόζουν της αποφάσεις της Κεντρικής Επιτροπής.

Για όλους τους παραπάνω λόγους, παρακαλώ να κάνετε άμεσα δεκτή την παραίτηση μου και να την κοινοποιήσετε, στο κόμμα, στη Γραμματέα, στα μέλη του Νομού και στο οργανωτικό γραφείο.

Υ.Γ Παραμένω απλό μέλος και στρατιώτης της παράταξης για τους αγώνες ενάντια στην δεξιά και στον νεοφιλελευθερισμό. Επίσης, θυμίζω πως ήμουν, είμαι και θα είμαι υποστηρικτής της άποψης περί ενιαίας έκφρασης του προοδευτικού χώρου ως μόνη λύση απέναντι στη δεξιά του κ. Μητσοτάκη. Εις το επανιδείν…!

Με εκτίμηση ο τέως Συντονιστής Ν.Ε ΣΥΡΙΖΑ Π.Σ. ΠΕΛΛΑΣ

Σγορούδης Γεώργιος