O υποψήφιος πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ – Κινήματος Αλλαγής, Νίκος Ανδρουλάκης, μίλησε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του «Star» και τη Μάρα Ζαχαρέα για τα αποτελέσματα των πρόσφατων δημοσκοπήσεων.

«Φαβορί είναι το ΠΑΣΟΚ πια, σε όλες τις δημοσκοπήσεις είναι δεύτερο κόμμα. Τα καλύτερα είναι μπροστά μας», σχολίασε, ενώ δεσμεύτηκε ότι αν εκλεγεί άλλος αρχηγός, θα τον στηρίξει. «Και θα μείνω και θα στηρίξω. Πολλοί τα έχουν πει αυτά και έκαναν άλλα. Λένε ότι το ΠΑΣΟΚ δε βγήκε δεύτερο, αλλά αν ο κ. Λοβέρδος δεν είχε κάνει κόμμα, θα ήταν δεύτερο». Πρόσθεσε, μάλιστα, ότι «δε θέλουμε μόνο στρατηγούς αλλά και πολλούς στρατιώτες».

Η απάντηση στην κριτική Διαμαντοπούλου

Όσον αφορά την κριτική της συνυποψήφιάς του, Άννας Διαμαντοπούλου, ότι το ΠΑΣΟΚ ανεβαίνει, αλλά «τσίκι – τσίκι», υποστήριξε:

«Εγώ πήρα ένα ΠΑΣΟΚ στα όρια της πολιτικής του επιβίωσης, στα μονοψήφια, και μόλις σε 2,5 χρόνια, πριν ολοκληρωθεί η θητεία μου, είναι ένα ΠΑΣΟΚ πρωταγωνιστής. Επιβίωσε και ανέτρεψε τον δικομματισμό, πήρε μεγάλους Δήμους στις αυτοδιοικητικές, πολλούς άλλους Δήμους και δύο Περιφέρειες. Το ΠΑΣΟΚ συνέχισε την ανοδική του πορεία. Θα μπορούσαμε να πάμε καλύτερα και εγώ πρώτος θα ήθελα να πάμε καλύτερα. Άρα την απαξίωση του «τσίκι -τσίκι» να τη συγκρίνουν οι πολίτες και οι ψηφοφόροι μας με την απαξίωση του ποιοι οδήγησαν στην κατάρρευση του ΠΑΣΟΚ και ποιοι βοήθησαν το ΠΑΣΟΚ να είναι σήμερα στη θέση του πρωταγωνιστή».

«Ο ΠτΔ πρέπει να είναι από τον χώρο της αντιπολίτευσης»

Σχετικά με την Προεδρία της Δημοκρατίας και το αν θα στήριζε πρόσωπο από τον χώρο της ΝΔ ανέφερε ότι είναι πρόωρη η συζήτηση, αλλά σχολίασε: «Υπάρχει μια παράδοση στη χώρα μας. Αν θέλουμε μια ευρύτατη συναίνεση, τότε το πρόσωπο δεν πρέπει να είναι από την παράταξη που βρίσκεται στην κυβέρνηση. Αυτό το λέω ως μια πολιτική παράδοση του τόπου μας. Το τι θα γίνει δεν μπορώ να το γνωρίζω».

Ανδρουλάκης: Όχι στην πολιτική των likes, και του TikTok

Η πολιτική των likes, του TikTok, του ρουσφετιού, της απαξίωσης του δημοσίου διαλόγου με τη διχόνοια της συνωμοσιολογίας και τον λαϊκισμό πρέπει να γίνουν παρελθόν. Πρέπει να πάμε σε μια νέα εποχή. Και με στενοχωρεί ιδιαιτέρως ότι ο κ. Μητσοτάκης πήρε μια πολύ μεγάλη δύναμη το 2019 και το 2023 και έδειξε και αυτός και η παρέα του ότι είναι αμετανόητοι. Δεν σεβαστήκανε τη λαϊκή ετυμηγορία».