Με ευρύτατη πλειοψηφία 264 «υπέρ» έναντι κανενός «κατά», ήρθη πριν από λίγη ώρα από την Ολομέλεια του Κοινοβουλίου, η βουλευτική ασυλία της Έλενας Ακρίτα, μετά από μήνυση για συκοφαντική δυσφήμιση που είχε καταθέσει εναντίον της, η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη.

Αιτία ήταν μια ανάρτηση της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ – Προοδευτική Συμμαχία στον προσωπικό της λογαριασμό το Facebook, κατά της συζύγου του πρωθυπουργού. Μάλιστα για τη συγκεκριμένη ανάρτηση είχε δηλώσει ο κ. Κυριάκος Μητσοτάκης πως «η Μαρέβα έχει στοχοποιηθεί βάναυσα για έναν και μόνο λόγο. Γιατί είναι γυναίκα μου και έτσι θεωρούσαν κάποιοι ότι θα μου έκαναν ζημιά».

Κατά την συζήτηση του δικαστικού αιτήματος άρσης της βουλευτικής ασυλίας στην Ολομέλεια η κ. Ακρίτα ζήτησε από τους συναδέλφους της να ψηφίσουν υπέρ της άρσης, όπως κι έγινε, επιμένοντας στους ισχυρισμούς της, σημειώνοντας πως «η κυρία Γκραμπόφσκι πρέπει να αποφασίσει εάν είναι πολιτικό πρόσωπο ή ιδιώτης».

Ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας Θάνος Πλεύρης, χαρακτήρισε τη συγκεκριμένη τοποθέτηση υποκριτική και πρόσθεσε ότι «ως πολιτικοί μπορούμε να συγκρουόμαστε, αφήνοντας όμως εκτός τις οικογένειες μας».

Η επίμαχη ανάρτηση και η απάντηση

Τον περασμένο Μάρτιο η κ. Ακρίτα έκρινε σκόπιμο να σχολιάσει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης σχόλιο σε άλλη ανάρτηση, του δημοσιογράφου Θάνου Δημάδη, ο οποίος υποστήριζε ότι «το λάθος της Μαρέβας Μητσοτάκη στην Ελλάδα είναι ότι δεν γεννήθηκε Τάιλερ». Η κυρία Ακρίτα, αντιστρέφοντας το επιχείρημα, έγραψε:

«Tο λάθος του Τάιλερ είναι ότι δε γεννήθηκε Μαρέβα». Και συνέχισε: «Ο Τάιλερ δεν έχει σπίτι Βολταίρου. Δεν έχει 40 ακίνητα που δεν ξέρουμε από πού κρατάει η σκούφια τους. Δεν κάνει περίεργες μπίζνες με μεγάλες εταιρίες. Δεν αναλαμβανει χαριστικά αναθέσεις κοστουμιών όπως της Aegean και των στολών-εκτρωμάτων των ταξιθετών/τριών στην Λυρική. Δεν κάνει πολιτικό παιχνίδι με συμφωνίες κάτω από το τραπέζι. Δεν καταχράται τη θεσμική θέση του συντρόφου του. Δεν παραγοντίζει με sms και τηλεφωνήματα σε επιχειρηματίες και μεγαλοεκδότες. Δεν παίζει παιχνιδάκια με τα Πόθεν Έσχες, δεν κάνει τίποτα παρανομο, τίποτα ύποπτο. Έχω γνωρίσει καλά τον Τάιλερ Μακμπέτ. Έχω κουβεντιάσει πολύ μαζί του και σάς βεβαιώνω πώς πρόκειται για ένα άτομο σοβαρό, με ενσυναίσθηση, πολιτική σκέψη και αυτόνομες απόψεις. Δεν είναι ουραγός του Στέφανου, δεν είναι ακόλουθος, δεν είναι διακοσμητικός. Και σίγουρα δεν επιδίδεται σε υπόγειους βυζαντινισμούς όπως η εν λόγω κυρία. Ο Τάιλερ στηρίζει τον άνθρωπο του και τον στηρίζει επί της ουσίας, διατηρώντας παράλληλα ακέραιη την αυτονομία της προσωπικότητας του.

Γι’ αυτό Τάιλερ, ευτυχώς που δε γεννήθηκες Μαρέβα».

Αρχικώς η κ. Μαρέβα Γκραμπόφσκι – Μητσοτάκη είχε απαντήσει με εξώδικο, απαντώντας λεπτομερώς στους ισχυρισμούς της κ. Ακρίτα.

Επιπλέον, υπογράμμιζε τον προσωπικό και όχι πολιτικό χαρακτήρα της επίθεσης που δέχεται από τη βουλευτή τα σχόλια της οποίας τα χαρακτηρίζει προσβλητικά και ανήθικα που τη θίγουν ως άνθρωπο, επαγγελματία, αλλά κυρίως ως γυναίκα.