Για τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ, αλλά και για την ελληνική οικονομία, μίλησε ο υφυπουργός Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κωνσταντίνος Κυρανάκης.

«Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει κλείσει τον κύκλο του ως κόμμα. Ο χώρος της αριστεράς και της κεντροαριστεράς συνεχίζει να υπάρχει, το συγκεκριμένο πολιτικό μόρφωμα, το οποίο δημιουργήθηκε από διάφορες συνιστώσες με αντικρουόμενες αξίες κατά την περίοδο των μνημονίων, δεν φαίνεται να έχει μέλλον στη σημερινή πολιτική σκηνή».

Μιλώντας στην ΕΡΤ, τόνισε ότι η έλλειψη πραγματικών λύσεων στα προβλήματα της κοινωνίας από την πλευρά του ΣΥΡΙΖΑ καταδεικνύει την αδυναμία του σχηματισμού, ενώ η σημερινή κυβέρνηση, σύμφωνα με τη ΝΔ, έχει υιοθετήσει μια βασική αρχή: ό,τι δεν μπορεί να μετρηθεί, δεν μπορεί να αξιολογηθεί».

ο Υφυπουργός ανέφερε τη σημασία του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης, το οποίο συλλέγει και δημοσιεύει στοιχεία για τους δείκτες καινοτομίας και έρευνας στη χώρα. Ο κ. Κυρανάκης εξήγησε ότι η έρευνα που πραγματοποιήθηκε σε 1.600 επιχειρήσεις ανέδειξε μια αισιόδοξη εικόνα για την ελληνική οικονομία. Συγκεκριμένα, το 63% των επιχειρήσεων αναζητούν προσωπικό, με τον τομέα της πληροφορικής και των οικονομικών να διαπρέπουν σε ζήτηση και μισθούς.

Στη συνέχεια, ο υφυπουργός, μίλησε για τις επιχειρήσεις, σημειώνοντας πως, σύμφωνα με τα στοιχεία, το 26% των επιχειρήσεων αναζητούν επιστήμονες πληροφορικής, ενώ η ανάγκη για ανειδίκευτους εργάτες είναι επίσης σημαντική.

«Το 15% των ελληνικών επιχειρήσεων έχουν προσλάβει επαναπατρισθέντες Έλληνες, με το ποσοστό αυτό να φτάνει το 24% για τις επιχειρήσεις που αναζητούν προσωπικό»

Επιπλέον, ο κ. Κυρανάκης τόνισε την ανάγκη βελτίωσης των προγραμμάτων σπουδών και κατάρτισης, καθώς και την αναγκαιότητα να κατευθυνθούν νέοι στη σωστή κατεύθυνση για να ανταποκριθούν στις ανάγκες της αγοράς εργασίας.

Σχετικά με το Kτηματολόγιο, υποσχέθηκε την ολοκλήρωσή του μέχρι τον Ιανουάριο, επισημαίνοντας ότι αυτό θα διευκολύνει τη διαδικασία επίλυσης διαφορών χωρίς τη χρονοβόρα δικαστική διαδικασία