Τη δική του οπτική για την καθαίρεση του Στέφανου Κασσελάκη έδωσε ο σύμβουλός του και πρώην στέλεχος της Νέας Δημοκρατίας, Άρης Σπηλιωτόπουλος.

Μιλώντας στο MEGA, ο άλλοτε εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Δημοκρατίας (επί Κώστα Καραμανλή) ανέφερε ότι ο Στέφανος Κασσελάκης «μετρά όλα τα ενδεχόμενα και τα επόμενα 24ωρα θα αποσαφηνίσει τις προθέσεις του». «Είναι αυτονόητο ότι θα είναι ξανά υποψήφιος. Από την άλλη μεριά, θα μετρήσει και αν μπορεί αυτό το κόμμα πράγματι να αλλάξει. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν υφίσταται πια. Ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασπαστεί», πρόσθεσε.

Ο Άρης Σπηλιωτόπουλος σημείωσε ακόμα: «Σε ψυχολογικό επίπεδο, ήδη αυτή η διάσπαση έχει γίνει. Ο Κασσελάκης εξελέγη από αρκετές χιλιάδες πολίτες, δεν μπορεί να αποπεμφθεί από 160 ανθρώπους. Αυτό είναι ένα πολύ μικρό σώμα, που δεν είναι πάντα σε αντιστοιχία.

Άκουσα πολλά επιχειρήματα για την ψηφοφορία. Όταν υπάρχει πρόταση μομφής, οι βουλευτές ψηφίζουν ονομαστικά στη Βουλή και ο πολίτης κρίνει τον βουλευτή για τη στάση που παίρνει. Προφανώς έγιναν λάθη. Το τελευταίο διάστημα αντιλαμβανόταν ότι ήταν σε συνεχή αμφισβήτηση. Αισθανόταν ότι η εντολή του κόσμου ήταν να τα αλλάξει όλα και είδε αντιστάσεις που ήθελε να πολεμήσει. Ίσως να το έκανε κάπως άγαρμπα και κάπως πιο ειλικρινά για τα πολιτικά πράγματα της χώρας.

Ο κ. Κασσελάκης εξελέγη από χιλιάδες συμπολίτες του. Την πρόταση μομφής θα έπρεπε να την ψηφίσουν οι ίδιοι οι πολίτες. Εγώ δεν καταλαβαίνω πώς ένας πρόεδρος γίνεται έκπτωτος με απόφαση 160 ατόμων.

Είναι ακριβώς όπως τα περιγράψατε. «Άφησέ με να κερδίσω τον Μητσοτάκη», λέει κάποιος που έχει μπροστά του ένα σώμα καλοπροαίρετων ανθρώπων. Σήμερα μιλάμε για την 3η διάσπαση. Ότι έγιναν πράγματα άγαρμπα, έγιναν. Αυτό που αντιλαμβάνομαι είναι ότι υπάρχουν λάθη επί της διαδικασίας.

Ίσως κάποιοι παρέσυραν τον Κασσελάκη, σε κάποιους χειρισμούς μπορούσε να ήταν καλύτερος.
Καθένας παίρνει τις αποφάσεις του και έχει την ευθύνη των επιλογών του. Θεωρώ ότι εξακολουθεί και έχει μομέντουμ. Έχει μεγάλο κομμάτι των ανθρώπων που τον ψήφισαν, αισθάνονται περίπου προδωμένοι και εγκαταλελειμένοι. Αν ξανακατέβει, κερδίζει, κατά τη δική μου εκτίμηση».