«Θέλω να ευχαριστήσω τον κύριο Πρωθυπουργό, για την ικανοποίηση του αιτήματος για τη θέσπιση του αφορολόγητου, των αμοιβών των εφημεριών των γιατρών του ΕΣΥ, διαχρονικά κορυφαίο αίτημα όλων των συνδικαλιστικών οργανώσεων και δικό μου», τόνισε ο υπουργός Υγείας, Άδωνις Γεωργιάδης.

«Δίνεται έτσι η δυνατότητα έμπρακτης απόδειξης στους γιατρούς του ΕΣΥ ότι όχι μόνο δεν θέλουμε το σύστημα να το διαλύσουμε ή να το ιδιωτικοποιήσουμε, όπως μας κατηγορούν οι πολιτικοί μας αντίπαλοι, αλλά θέλουμε να το κάνουμε ξανά όσο πιο ισχυρό γίνεται, παρά τις διεθνώς αντίξοες συνθήκες».

«Σε συνέχεια των δωρεάν απογευματινών χειρουργείων με χρήματα από το Ταμείο Ανάκαμψης που ξεκινάει άμεσα και θα τους δώσουμε μέσω του Ταμείου Ανάκαμψης πολλά εκατομμύρια ευρώ σε όσους δουλέψουν στις χειρουργικές ομάδες. Αυτή την εβδομάδα έχω καλέσει να δω την ΕΙΝΑΠ, τον ΠΙΣ ώστε να έχουμε ένα διάλογο για τα θεσμικά κίνητρα,τώρα που πρέπει να ψηφίσουμε για την πρόσληψη γιατρών στα περιφερειακά νοσοκομεία ώστε να κλείσουμε όλο το πακέτο», τόνισε ο υπουργός Υγείας.

«Η αναμονή στα επείγοντα δεν είναι ζήτημα του παρόντος χρόνου για να αποτελεί είδηση, είναι ένα διαχρονικό διαρθρωτικό πρόβλημα των νοσοκομείων. Επίσης για να μη δημιουργούμε, πάλι στρεβλή εικόνα, αυτό δεν είναι ο κανόνας.
Αναμονή για 8 ώρες το 10 ώρες μπορεί να είναι στα μεγάλα νοσοκομεία, κυρίως της Αττικής, τις μέρες της εφημερίας γιατί εκεί πάει όλος ο κόσμος. Άρα πρέπει να πας σε άλλο νοσοκομείο μικρότερο που εφημερεύει», είπε εν συνεχεία, απαντώντας σε σχετικό ερώτημα.

Για το νοσοκομείο «Αττικόν», που εντάσσεται στα έργα από το Ταμείο Ανάκαμψης ο χρόνος παράδοσης είναι ο Μάρτιος του 25, για 5.000 τετραγωνικά μέτρα, επιπλέον, « ώστε να μην επικρατεί συνωστισμός», ανέφερε ο κ. Γεωργιάδης.

Σχετικά με τη δισεκατομμυριούχο του Ηνωμένου Βασιλείου, είπε ότι έπεται και ανάρτηση για την επέμβαση της προχθές στο ΚΑΤ. «Είναι μια χαρά σήμερα και της εύχομαι περαστικά. Άνθρωποι δισεκατομμυριούχοι λένε εγώ θα πάω στο ΚΑΤ. Ε, πως δηλαδή το ΕΣΥ καταρρέει, όπως κάποιοι λένε», διερωτήθηκε ο υπουργός.