Με τη συμπλήρωση μισού αιώνα από την Διακήρυξη της 3ης του Σεπτέμβρη 1974, το λυτρωτικό της μήνυμα για την κοινωνία και τη χώρα μας παραμένει πάντα επίκαιρο.

Αποτελεί το πλαίσιο των δημοκρατικών και σοσιαλιστικών αξιών και των αρχών που ενσάρκωσε τους αγώνες γενεών και γενεών για εθνική ανεξαρτησία, λαϊκή κυριαρχία, κοινωνική απελευθέρωση και έδωσε φωνή στους μη προνομιούχες Έλληνες.

Η 3η του Σεπτέμβρη του 1974 είναι ημέρα μνήμης, ευθύνης και σεβασμού για την πορεία μας.

Πλέον, ήρθε η ώρα να περάσουμε από την παθητική αναμονή στην ενεργό λαϊκή παρουσία για τη διαμόρφωση του μέλλοντος του Κινήματος μας και της χώρα μας.

Η επιτυχία του ΠΑΣΟΚ βασίζεται στην ικανότητα του να εκφράζει και να διαμορφώνει τις νέες προσδοκίες της ελληνικής κοινωνίας.

Οι δημοκρατικοί πολίτες αποζητούν περισσότερη λαϊκή συμμετοχή στην εξουσία, περισσότερη κοινωνική δικαιοσύνη και δημοκρατικά δικαιώματα δίχως κόμματα αφεντικά με κυρίαρχο τον λαό.

Το αποτύπωμα του ΠΑΣΟΚ στα τελευταία 50 χρόνια της ελληνικής κοινωνίας ήταν βαθύτατο. Κανένας άλλος δεν σφράγισε την μεταπολιτευτική περίοδο πιο έντονα από το Κίνημα μας.

Συνευθύνη όλων μας είναι να ξαναδημιουργήσουμε ως απλοί δημοκρατικοί πολίτες από το μηδέν τη μεγάλη προοδευτική-δημοκρατική παράταξη του σήμερα και του αύριο, με κοινό γνώμονα τα επίκαιρα αιτήματα της Διακήρυξης μας.

Με το βλέμμα μπροστά και με τη μεγάλη παρακαταθήκη που μας άφησε ο Ιδρυτής μας Ανδρέας Παπανδρέου, χρειάζεται η αναγκαία υπέρβαση στην στρατηγική μας, στις προτεραιότητες μας, στις πολιτικές του Κινήματος μας με επίκεντρο τους πολίτες, για ένα νικηφόρο ΠΑΣΟΚ.

Σήμερα είναι αναγκαία για το Κίνημα μας, μια ανατρεπτική διαδρομή που θα απορρίψει ότι αρνητικό και ξεπερασμένο.

Με σεβασμό στην Ιστορία μας, συστρατεύομαι με το δημοκρατικό προσκλητήριο του Χάρη Δούκα για πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ, που εγγυάται την φωτεινή προοπτική με νικηφόρες μάχες.