Ο Παύλος Πολάκης δήλωσε το μεσημέρι της Κυριακής «παρών» για την αλλαγή ηγεσίας στον ΣΥΡΙΖΑ, με ένα κείμενο στο Facebook που είναι άλλωστε και το αγαπημένο του μέσο έκφρασης, προαναγγέλλοντας ότι στην Κεντρική Επιτροπή θα καταθέσει πρόταση μομφής κατά Κασσελάκη.

Κάτι ανάλογο βέβαια ο βουλευτής Χανίων είχε κάνει και από το βράδυ της Παρασκευής, όπου πάλι μέσω Facebook είχε μιλήσει για ανάγκη ριζικών αλλαγών στην ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ.

Στην μακροσκελή ανάρτησή του ο ανεξάρτητος βουλευτής Χανίων τόνισε ότι η χώρα χρειάζεται ισχυρή αντιπολίτευση και επιτέθηκε κατά του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Στέφανου Κασσελάκη, κάνοντας λόγο για «πολιτική του ενός ανδρός αρχή» και για «επίδειξη προσωπικών επιλογών και του πλούτου του».

Παράλληλα επέκρινε σφόδρα τους 87 της εσωκομματικής αντιπολίτευσης, κάνοντας λόγο για σχέδια κάποιων «να φύγουν από βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ για να δώσουν την εικόνα διάλυσης που χρειάζεται για να καρπίσουν τα σενάρια της «κεντροαριστερας της ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ» όπως λέει.

«Η Κεντρική Επιτροπή στις 6-7 Σεπτεμβρίου θα κρίνει πολλά για την πορεία του ΣΥΡΙΖΑ και της χώρας. Θα είμαι παρών» καταλήγει ο κ. Πολάκης, αφήνοντας με εμφατικό τρόπο ανοιχτό το ενδεχόμενο να υποβάλει πρόταση μομφής κατά του Στ. Κασσελάκη.

Δείτε την ανάρτηση του βουλευτή

Η χωρα χρειαζεται ισχυρη αντιπολιτευση που θα ριξει το Μητσοτακη που ΚΛΟΝΙΖΕΤΑΙ απο την σκληρη πραγματικοτητα που βιωνει…

Posted by Παυλος Πολακης on Sunday, September 1, 2024

Ο Κασσελάκης με συνέντευξή του στην Realnews στοχοποίησε τον Αλέξη Τσίπρα και τους 87

Ο Στέφανος Κασσελάκης είχε να ασχοληθεί με τον γάμο του με τον Τάιλερ Μακμπέθ αλλά φρόντισε με συνέντευξη που έδωσε στη RealNews να δώσει το στίγμα της τακτικής που θα ακολουθήσει στο συνέδριο κάνοντας δύο πράγματα.

Αρχικά κάλεσε τον Αλέξη Τσίπρα να τοποθετηθεί άμεσα «καθαρά και ανοιχτά» και όχι μέσω «κύκλων και διαρροών». «Θα περίμενα τουλάχιστον από τον Αλέξη Τσίπρα να μην ανέχεται διάφοροι αυτόκλητοι ερμηνευτές του να μιλούν ή να γράφουν, υπονοώντας ότι τον εκφράζουν» τονίζει με νόημα και προσθέτει δηκτικά ότι «όλοι αυτοί συρρικώνουν το προφίλ του από πρώην πρωθυπουργού και αρχηγού παράταξης σε αρχηγό ομάδας».

Ο Στ. Κασσελάκης αναφέρει πως ο Αλέξης Τσίπρας «αν θέλει, μπορεί να τοποθετηθεί ο ίδιος για τα τεκταινόμενα στον χώρο μας, χωρίς “κύκλους” και “διαρροές”. Καθαρά και ανοιχτά, όπως τοποθετήθηκε την ημέρα έναρξης του Συνεδρίου μας τον Φεβρουάριο και η τοποθέτησή του απαντήθηκε από το συνεδριακό σώμα».

Στη συνέχεια, σαν να είχε προβλέψει την ανάρτηση του Παύλου Πολάκη, είπε χαρακτηριστικά στην εφημερίδα ότι:

«Αν υπάρχουν κάποιοι που θεωρούν ότι ήρθε η ώρα για μια ακόμα προεδρική εκλογή, μόλις ένα χρόνο μετά την εκλογή μου, μπορούν να θέσουν επίσημα την πρότασή τους στην επερχόμενη σύνοδο της Κεντρικής Επιτροπής. Καθαρά, ανοικτά, θεσμικά και με πλήρη αιτιολόγηση, γιατί πρωτίστως την εσωστρέφεια την ανακυκλώνει η παραπολιτική και οι περιβόητες “διαρροές”, ιδιαίτερα όταν επικυριαρχούν της πραγματικής πολιτικής».

Μέσα σε όλα αυτά ήρθε και η ανάρτηση της αδερφής του Αλεξη Τσίπρα Ζαννέτ, η οποία χρησιμοποιώντας σκληρά λόγια είπε ότι το πολιτικό μόρφωμα που λέγεται ΣΥΡΙΖΑ, τελείωσε» καθώς «ό,τι είχε να δώσει το έδωσε» και έστρεψε ευθέως τα βέλη της κατά του προέδρου Στέφανου Κασσελάκη λέγοντας πως «με την προεδρία του παρόντος, πάμε από το κακό στο χειρότερο».

Έτσι λοιπόν τη στιγμή που όλα τα βλέμματα το επόμενο Σαββατοκύριακο θα είναι στραμμένα στην Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης με την πολυαναμενόμενη ομιλία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη κάποιοι αναμένεται να συγκρουστούν σφοδρά στην ΚΕ του ΣΥΡΙΖΑ η οποία γίνεται την ίδια ημερομηνία, με όλα αυτά που έχουν συμβεί να μπορεί να οδηγήσουν σε δραματικές εξελίξεις το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης.