«Ο ΣΥΡΙΖΑ θα ανακάμψει από την εικόνα που βλέπουμε αυτή τη στιγμή διότι έχει ένα οπλοστάσιο που μένει αναξιοποίητο», είπε μεταξύ άλλων ο νέος πρόεδρος της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Παππάς μιλώντας στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, ενώ παράλληλα αναφέρθηκε στον Παύλο Πολάκη, την κόντρα του με την Αθηνά Λινού αλλά και τον Αλέξη Τσίπρα.

«Στις αρχές του χρόνου είχαμε πάλι μία αναταραχή και χαμηλές δημοκοπικές πτήσεις. Κατά τη διάρκεια του Συνεδρίου αποφασίσαμε να μη βάλουμε σε δοκιμασία τον κόσμο που μας παρακολουθεί και τα μέλη μας και υπήρξε μία πορεία ανάκαμψης που έφερε ένα καλό αποτέλεσμα στις ευρωεκλογές», σημείωσε.

«Οι καταγεγραμμένες προγραμματικές θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ μπορούν να κινήσουν τον Κυριάκο Μητσοτάκη», τόνισε ο Νίκος Παππάς και συμπλήρωσε ότι «υπάρχει ευρεία πλειοψηφία στη βάση που θέλει να πάμε μπροστά».

«Ρωτήστε τον Πολάκη αν θα καταθέσει πρόταση μομφής»

«Έχουμε μπροστά μας κρίσιμες μάχες. Χρειάζεται οργανωμένη εξωστρέφεια», ανέφερε ο κ. Παππάς και πρόσθεσε στη συνέχεια με νόημα: «Να ρωτήσετε τον Πολάκη αν σκοπεύει να καταθέσει πρόταση μομφής».

Ο Νίκος Παππάς ανέφερε ότι κρίνει θετικά τη θητεία του Σωκράτη Φάμελλου στην προεδρία της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ, ωστόσο σημείωσε ότι κανένας στον ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να διεκδικεί τη μονιμότητα.

Τι είπε για τον Αλέξη Τσίπρα

Σε ερώτηση αναφορικά με τον Αλέξη Τσίπρα και την επιρροή του στο κόμμα επεσήμανε ότι «είναι κεφάλαιο για την Αριστερά» και πως «είναι μικρός για να συνταξιοδοτηθεί».

«Ο Αλέξης Τσίπρας είναι ο άνθρωπος που αξιοποίησε το ιστορικό οπλοστάσιο της παράταξης και κατάφερε από μικρό κόμμα να το κάνει κυρίαρχη πολιτική δύναμη. Έχει πολλά να προσφέρει και είναι κεφάλαιο για την Αριστερά», είπε χαρακτηριστικά.

Τόνισε, πάντως, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ στην επόμενη κάλπη θα έχει στην ηγεσία του τον Στέφανο Κασσελάκη.

Η θέση του για Πολάκη και Λινού

«Θα πάρουμε πρωτοβουλίες για να συγκροτηθεί μία ευρεία εκλογική προοδευτική συμμαχία. Έχουμε πολλά να κάνουμε γι΄ αυτό. Αυτή την προοπτική της ευρείας συμμαχίας των συγκροτημένων δυνάμεων είναι ένα ανάχωμα απέναντι σε καταστροφικά σενάρια διάχυσης, διάλυσης, διάσπασης των υπαρχόντων κομμάτων», είπε στη συνέχεια.

Αναφορικά με την Αθηνά Λινού σημείωσε: «Δυστυχώς δεν ήταν συνεπής για να δώσει τις απαντήσεις που απαιτήθηκαν. Έμαθα ότι δεν κατέστη εφικτή η επικοινωνία την τελευταία μέρα».

«Ο Παύλος Πολάκης είναι ένα πολύ αξιόλογο στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ και μπορεί να προσφέρει πάρα πολλά», σημείωσε.