«Η διαγραφή της Αθηνάς Λινού από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του κόμματος έγινε για λόγους διαφάνειας», απαντά ο ΣΥΡΙΖΑ στην άρνηση της βουλευτού να παραιτηθεί και να παραδώσει την έδρα της, επισημαίνοντας ότι «ανήκει στο κόμμα και όχι στην ίδια».

Η ανακοίνωση:

Ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ με εντολή του Προέδρου του, Στέφανου Κασσελάκη, προχώρησε σε διαγραφή της κ. Αθηνάς Λινού από την Κ.Ο. του κόμματος για λόγους διαφάνειας.

1. Ουδέποτε αμφισβητήθηκαν οι 25.000 ψήφοι που η κ. Λινού έλαβε ως υποψήφια του ΣΥΡΙΖΑ.

2. Η κα Λινού απέφυγε να παράσχει τις διευκρινίσεις και τα στοιχεία που της ζητήθηκαν, κάτι που εξακολουθεί να πράττει και με τη σημερινή  δήλωσή της. Ως γνωστόν, είναι αναφαίρετο  δικαίωμα η μη αυτοενοχοποίηση…

3. Όταν ορκίστηκε βουλευτής υπέγραψε τον κανονισμό της κοινοβουλευτικής ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ ο οποίος αναφέρει ρητά πως η έδρα ανήκει στο κόμμα κι όχι στην ίδια.​

«Ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε πολακικό κόμμα», λέει η Αθηνά Λινού

Ανακουφισμένη δήλωσε πως αισθάνεται η Αθήνα Λινού μετά την απόφαση του Στέφανου Κασσελάκη να τη διαγράψει, ενώ στην πρώτη δημόσια αντίδρασή της τονίζει ότι ο ΣΥΡΙΖΑ μετατρέπεται σε «πολακικό» κόμμα.

«Έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε “πολακικό”», τόνισε μεταξύ άλλων σε ανάρτηση που έκανε στα social media.

«Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό», πρόσθεσε για τη στάση που επιλέγει να κρατήσει.

Αναλυτικά η ανάρτηση της Αθηνάς Λινού που έκανε στο Facebook:

«Τον Μάιο του 2023, πάνω από 25.000 συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους. Ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων που έλαβε οποιοσδήποτε από τους σημερινούς βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Αυτούς τους συμπολίτες μου, καθώς και τις χιλιάδες των πολιτών που πιστεύουν στη δημοκρατική αριστερά, διαβεβαιώνω ότι θα συνεχίσω το κοινοβουλευτικό μου έργο. Προσωπικά, νιώθω ανακούφιση γιατί μπορώ επιτέλους να ασχοληθώ ξανά με τα θέματα που μας αφορούν όλους: ψυχική και σωματική υγεία για όλους, εργασιακά δικαιώματα και υποστήριξη των πιο ευάλωτων, περιβαλλοντικές πολιτικές και καθολική σίτιση παιδιών σε όλη τη χώρα. Μπορώ επιτέλους να επιστρέψω στο να κάνω ουσιαστική αντιπολίτευση στην κυβέρνηση, με κριτική που βασίζεται σε δεδομένα, εμπειρία και ευαισθησία και στις πραγματικές αξίες της αριστεράς.

Η διαγραφή μου από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ είναι σαφώς μια επιλογή του κ. Κασσελάκη μεταξύ εμού και του κ. Παύλου Πολάκη. Παρά το γεγονός ότι παραδόθηκαν στον κ. Κασσελάκη, την Παρασκευή, 460 σελίδες πληροφοριών, επί των οποίων δεν με έχει ενημερώσει για ούτε μία παραμικρή παρατυπία που να επιβεβαιώνει τις συκοφαντίες του κ. Πολάκη, και παρά το γεγονός ότι για τις ανυπόστατες κατηγορίες για δήθεν παράνομες απευθείας αναθέσεις από την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, υπάρχει ήδη σχετική απόφαση της Μείζονος Σύνθεσης του Ελεγκτικού Συνεδρίου που έχει κρίνει αμετάκλητα ότι το σύνολο των διαδικασιών ήταν καθ’ όλα νόμιμο, εκείνος προχώρησε στη διαγραφή μου.

Ο κ. Πολάκης έχει παραδεχθεί και έχει ξεκαθαρίσει ότι η μόνη αιτία των συνεχόμενων συκοφαντικών και εντελώς αναληθών και εμμονικών επιθέσεών του εναντίον μου ήταν να αμυνθεί, να προστατεύσει δηλαδή τον εαυτό του και τη θέση του στο κόμμα. Με λύπη διαπιστώνω την καθοδική πορεία που διάλεξε ο κύριος Κασσελάκης για τον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ. Δυστυχώς, έδωσα αρκετό περιθώριο στον κ. Κασσελάκη να αποφασίσει σε τι είδους κόμμα θέλει να ηγηθεί, και αποφάσισε ότι το κόμμα που ηγείται θα μετατραπεί σε “πολακικό”. Είμαι, όμως, βέβαιη ότι η καταστροφική πορεία του σημερινού κόμματος Πολάκη/Καπνισάκη/Κασσελάκη, αργά ή γρήγορα θα σταματήσει. Από την πλευρά μου συνεχίζω να πιστεύω ότι ένα ευρύτερο δημοκρατικό αριστερό κίνημα είναι εφικτό και θα συνεχίσω να δουλεύω γι’ αυτό».

Τον Μάιο του 2023, πάνω από 25.000 συμπολίτες μου με τίμησαν με την ψήφο τους. Ήταν ο μεγαλύτερος αριθμός ψήφων που…

Posted by Αθηνά Λινού on Wednesday, August 28, 2024