Σε τεντωμένο σχοινί ο ΣΥΡΙΖΑ, καθώς η κρίσης στο κόμμα βαθαίνει μετά τη θυελλώδη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας. Στη διάρκειά της, ο Παύλος Πολάκης έθεσε ανοικτά θέμα ηγεσίας και αμφισβήτησε τον Στέφανο Κασσελάκη, τονίζοντας ότι η σημερινή ηγεσία του κόμματος δεν μπορεί να εξασφαλίσει την άνοδο στην εξουσία.

Ο Στέφανος Κασσελάκης καταλόγισε χθες οργανωμένο σχέδιο απαξίωσης του κόμματος στους «87» οι οποίοι του απάντησαν, ότι αυτός είναι που εξευτελίζει καθημερινά τον ΣΥΡΙΖΑ.

Πλέον οι κρίσιμοι σταθμοί για το κόμμα και την ηγεσία είναι η συνεδρίαση της Κεντρικής επιτροπής στο πρώτο δεκαήμερο του Σεπτεμβρίου και το καταστατικό συνέδριο στις αρχές Οκτωβρίου.

«Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή. Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται. Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω», τόνισε, μεταξύ άλλων, ο κ. Κασσελάκης.

Μάλιστα, ζήτησε από τους εσωκομματικούς του αντιπάλους να ανοίξουν τα χαρτιά τους και να αποκαλύψουν τις πραγματικές τους επιδιώξεις. «Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις».

Υπάρχει ένα οργανωμένο σχέδιο: Ο καθημερινός εξευτελισμός του ΣΥΡΙΖΑ ως το συνέδριο, ώστε να μη μείνει κανείς, να απογοητευτείτε πρώτα απ’ όλα εσείς, να πάψετε να στηρίζετε, και ο ΣΥΡΙΖΑ, πλήρως απαξιωμένος, αφενός να μην αλλάξει και αφετέρου να ρευστοποιηθεί σε μία νεφελώδη «Κεντροαριστερά» με «σωτήρα» επιλεγμένο από τη Διαπλοκή.Διότι αυτά τα σχήματα μόνο μέσω ίντριγκας εμφανίζονται.Η θέση μου δε μου επιτρέπει να το επιτρέψω.Είμαι Πρόεδρος όλων. Όχι μίας φράξιας. Χρέος μου είναι να κρατήσω την αξιοπρέπεια του ΣΥΡΙΖΑ και κυρίως την αξιοπρέπεια του κόσμου του ΣΥΡΙΖΑ. Αν σέβονται έστω λίγο τον κόσμο του ΣΥΡΙΖΑ, να αποκαλύψουν ΤΩΡΑ όλες και όλοι τις ειλικρινείς τους προθέσεις.Δεν θα επιτρέψω να καίνε τις ελπίδες μας επί δύο μήνες ως το συνέδριο και να φύγουν αφήνοντας αποκαΐδια.Προσωπικά, θα προχωρήσω όσο μου επιτρέπουν οι ανθρώπινες δυνάμεις. Σε ένα καταστατικό συνέδριο στο οποίο θα αλλάξουν όλα.Ο ΣΥΡΙΖΑ ή θα γίνει το κόμμα των μελών, των πολιτών, της ανοιχτής κοινωνίας ή θα γίνει ένα κατάλοιπο που το προσπέρασε η εποχή.Ας σεβαστούμε όλοι τους ανθρώπους που μας στήριξαν και αγωνιούν. Δε χρωστούν τίποτα να τους τραβάμε στον πάτο της προσωπικής ιδιοτέλειας.Αξιοπρέπεια τώρα. Ώστε να υπάρξει αντιπολίτευση τώρα.Γιατί παρόλες τις τεράστιες εσωκομματικές προσπάθειες απαξίωσης, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ακόμα και σήμερα έναν φοβάται επειδή δεν τον ελέγχει: Τον δικό σας, τον δικό μας ΣΥΡΙΖΑ.

Posted by Στέφανος Κασσελάκης – Stefanos Kasselakis on Friday, August 23, 2024

Νωρίτερα η ομάδα των 87 είχε κάνει λόγο για σύγχυση του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ ο Παύλος Πολάκης εμφανίστηκε να εμμένει στις θέσεις που εξέφρασε στη συνεδρίαση της Πολιτικής Γραμματείας και το θέμα ηγεσίας που έθεσε.

«Τον ΣΥΡΙΖΑ τον εξευτελίζει καθημερινά ο Στέφανος Κασσελάκης ο οποίος τρέφεται με το να κατασκευάζει εσωτερικούς εχθρούς. Δεν θα τον ακολουθήσουμε στον κατήφορο, στην απόκρυψη οικονομικών στοιχείων και στον λαϊκισμό. Μπορεί να συνεχίσει να μαλώνει μόνος του. Ο πανικός είναι κακός σύμβουλος», τόνισαν πηγές των «87».

Ο Παύλος Πολάκης επανήλθε, δηλώνοντας ότι δεν πρόκειται να κάνει πίσω: «Είναι σαφέστατο το τι είπα και το τι θα κάνω! Δεν πάει άλλο αυτή η κατάσταση».

Ειναι η πρωτη φορα στην ιστορια που τα ΠΑΡΑΠΟΛΙΤΙΚΑ λενε ακριβως αυτα που ειπα!!(Πολυ θα ηθελα να μαθω που τα βρηκαν…

Posted by Παύλος Πολάκης / Pavlos Polakis on Thursday, August 22, 2024